Oostkapelle, Breezand en Zanddijk

Fietsroute 119063

Aangeboden door:

1083 42

Omschrijving

In het westelijke deel van Zeeland ligt een schiereiland waar je kunt genieten van de weidsheid van de provincie, terwijl je door het landschap fietst. Je ziet de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer liggen. Vanaf 1958 werden hier ook de Deltawerken aangelegd, om overstromingen na de watersnoodramp in de toekomst te kunnen voorkomen. Daarmee werd Walcheren ook ontsloten voor de rest van Nederland; de bereikbaarheid van het gebied, waar voornamelijk landbouw bedreven wordt, verbeterde aanzienlijk. De route start bij de supermarkt in Veere (adres: 4356RE, Landmetersweg Veere Nederland). Hier kan je ook je auto gratis parkeren, voordat je een broodje, een hartig tussendoortje of een verkwikkend flesje drinken koopt, zodat je tijdens je fietstocht je energie op peil kunt houden. Dan begin je aan de fietstocht. Tijdens je fietstocht zie je een ronde stenen stellingmolen uit 1909 staan. Al van veraf zie je ‘De Koe’ aan de horizon opdoemen. Op de plek van de molen stond eerder een grondzeiler uit 1736, maar die is afgebrand. Volgens de Zeeuwse traditie is de bakstenen molen wit van kleur. De Koe wordt gebruikt om koren te malen en is nog altijd maalvaardig. Ook is er een recreatiewoning in gemaakt. Wanneer je weer voor de supermarkt uitkomt, kan je alle ingrediënten kopen die je nodig hebt om ’s avonds een feestmaal op tafel te zetten. Zo kan je onder het genot van een drankje en een heerlijke ovenschotel, salade of een Hollandse pot aan je eigen eettafel nagenieten van de tocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

20
20 (Zeeland, 4356AJ, Oostkapelle, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

20
Jouw startpunt
Knooppunt 20
Zeeland
4356AJ Oostkapelle
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Ambachtsstraat
4356BW Veere

VVV Oostkapelle

Lantsheerstraat
4356AT Veere
0118 58 29 10
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Koe

De Koe

Windmolen

Molen De Koe werd gebouwd in 1909 als vervanger voor een eerde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 119063 | Toegevoegd op 24-4-2013 | Laatst gewijzigd op 4-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding