Nijverdal, Holten en de Sallandse Heuvelrug

Fietsroute 118900

Aangeboden door:

16776 141

Omschrijving

Het landschap van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug werd 200.000 jaar geleden gevormd door gletsjers uit Scandinavië. Nu bestaat de Sallandse natuur uit bossen en heide. De bossen zijn aangeplant om zandverstuivingen tegen te gaan en vormen een mooie afwisseling tussen de droge heidevelden. Onder andere jeneverbesstruiken (in Nederland wettelijk beschermd) en vossenbessen (ook wel rode bosbes genoemd) groeien en bloeien hier weelderig. De Sallandse Heuvelrug bestaat uit verschillende landgoederen en natuurgebieden. De Holterberg is daar een goed voorbeeld van. De berg is vernoemd naar het Overijsselse dorp dat zuidelijker ligt. Op de Holterberg is de natuur gevarieerd. Hier scharrelt laatste levensvatbare populatie korhoenders in Nederland, die het gebied extra bijzonder maakt. Je parkeert je auto gratis bij Bistro De Oale Stè. De naam van de bistro betekent “de oude stek” en past goed bij de oude boerderij van rond 1800, waarin de eetgelegenheid gevestigd is. Je kunt er heerlijke gerechten bestellen, bereid met seizoensproducten, maar je bent natuurlijk ook welkom om op het gezellige terras plaats te nemen voor een drankje. Zo nagenietend van je fietstocht, in de zon met een wijntje of een heerlijk verkoelend pilsje aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, lijkt het gebied nog mooier te worden.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bistro de Oale Stè / Camping Noestelerberg
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bistro de Oale Stè / Camping Noestelerberg
Holterweg
7441 DK Nijverdal
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Holterweg
7441DE Hellendoorn

Tourist Info Nijverdal - VVV Nijverdal

W. Alexanderstraat 7C
7442 MA Nijverdal
+31 (0)548 61 27 29

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Grotestraat 281
7441 GS Hellendoorn

Treinstation Nijverdal

Stationsstraat 3
7443 BX Nijverdal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Bistro de Oale Stè

Bistro de Oale Stè / Camping Noestelerberg

Fietscafe

Bistro de Oale Stè / Camping Noestelerberg ligt aan de voet va...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Nieuwe knooppunten"

 geplaatst op:

In maart 2017 zijn de nieuwe knooppunten toegevoegd aan de routeplanner, zo ook automatisch aan de route. De route klopt nu weer met de borden langs de weg.

"Knooppunten in Salland op dit moment (2-5-2016) een drama"

 geplaatst op:

Een aantal knooppunten bij Nijverdal; Hellendoorn; Rijssen en in de omgeving van Luttenberg is een drama. Blijkbaar heeft een geestelijk gestoord, blind konijn in deze omgeving bedacht om aan het begin van het toeristische seizoen alles over hoop te halen. De borden met kaarten bij de knooppunten kloppen totaal niet meer met de diverse knooppunten en met de verwijzingen op de route. Ook de nummerverwijzing op de route naar de knooppuntennummers en deze knooppuntnummers kloppen op sommige plaatsen totaal niet meer met elkaar. De geestelijk gestoorde idioot die dit heeft bedacht heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen de verkeerde kant op te sturen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 118900 | Toegevoegd op 22-4-2013 | Laatst gewijzigd op 13-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding