Oude-Tonge naar Sint Philipsland

Fietsroute 117837

Aangeboden door:

5082 42

Omschrijving

Het eiland Goeree-Overflakkee in het zuidwesten van Zuid-Holland bestond vroeger uit verschillende kleine eilandjes. In de strijd tegen het water van de Noordzee veroverde de mens geleidelijk aan steeds meer land en zo werden de polders één voor één aangelegd. De eerste inpoldering vond al plaats in de twaalfde eeuw, toen de polder Oudeland van Diependorst werd ontgonnen. Toch zijn de veroveringen van het grondgebied niet zonder slag of stoot gegaan en werd het eiland voor de aanleg van de Deltawerken regelmatig getroffen door overstromingen. Zo verdronken er 22 mensen tijdens de Stormvloed van 1682 en eiste in 1953 de Watersnoodramp 481 levens. Oude-Tonge werd daarbij het hardst getroffen; 305 inwoners, tien procent van het totaal aantal inwoners van het dorp en bijna 65 procent van het aantal slachtoffers van de ramp, kwamen hier om het leven. De fietstocht leidt je van het Oude-Tonge over een dam naar het schiereiland en het kleine plaatsje met dezelfde naam: Sint Philipsland. Terwijl je de kilometers lange dam fietst, die onderdeel is van de Deltawerken, kan je genieten over prachtige vergezichten over water. De mysterieuze diepte en kracht van het water en overscherende, krijsende meeuwen zijn sfeerbepalend tijdens je fietstocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

92
92 (Zuid-Holland, 3255AG, Oude-Tonge, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

92
Jouw startpunt
Knooppunt 92
Zuid-Holland
3255AG Oude-Tonge
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Tilseweg
3255MC Goeree-Overflakkee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117837 | Toegevoegd op 4-4-2013 | Laatst gewijzigd op 30-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding