Boxtel, Liempde en Best

Fietsroute 117829

Aangeboden door:

12644 144

Omschrijving

Tussen Boxtel, Liempde en Best ligt het mooie landgoed Velder. Met een gevarieerde flora en fauna is dit één van de belangrijkste natuurgebieden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het 180 hectare grote Veldersbos is privébezit, maar wel publiekelijk toegankelijk. Waarschijnlijk werd het gebied in de loop van de zeventiende eeuw ingericht als landgoed en was het daarvoor een ongecultiveerd, woest veld. Dat het gebied al oud is, is te zien aan de dikke eiken die soms wel een omtrek van drie meter hebben. Het gebied is rijk aan veel verschillende planten. De wilde mispel en de steel- en fladderiep zijn zeldzame soorten, terwijl de viltroos een nieuwe soort is in de Brabantse natuur. Andere kenmerkende planten zijn het slanke sleutelbloem, dalkruid, welriekende agrimonie, veelbloemige salomonszegel en koningsvaren. Wanneer je rond de tijd van de schemering door het gebied fietst, zie je vleermuizen door de lucht fladderen, maar je kunt hier ook de mooie Vliegend Hert zien zweven boven de planten. Boommarters, edelherten, bunzingen, vossen en hermelijnen markeren hun territorium en veel vogels nestelen in het Veldersbos: de bosuil, houtsnip, havik, diverse soorten spechten, nachtegaal, fluiter… er lijkt geen einde te komen aan de bewoners van de bomen. De route start en eindigt aan de rand van Boxtel bij Minicamping Den Oorsprong. Zodra je hier aankomt, straalt de sfeer van de authentieke boerderij, die op de Rijksmonumentenlijst staat, op je af. We raden je aan om op de camping te overnachten, zodat je ook onze andere route (117830) door de prachtige omgeving kunt fietsen. Den Oorsprong heeft alles wat je je maar kunt wensen: een groene omgeving, betaalbare standplaatsen en echte Brabantse gezelligheid!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Minicamping Den Oorsprong (Eindhovenseweg, 5283 RA, Boxtel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Minicamping Den Oorsprong
Eindhovenseweg
5283 RA Boxtel
Plan route naar startpunt

velder

Oude Rijksweg
5298LL Boxtel

boxtel

Parallelweg Noord
5281GH Boxtel

Bezoekerscentrum Boxtel

Planckpad
5283JN Boxtel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings015.png

Minicamping Den Oorsprong

Camping

Den Oorsprong is de naam van dit gebied en tevens de naam van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Sanne, Anders

op:

Maria, Anders

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie route met grote diversiteit in landschappen. En voldoende plekjes om lekker op een bankje te zitten

chris

op:

"Mooi maar een afsluiting"

 geplaatst op:

Mooie route met ook wat bospaadjes, hadden alleen de pech dat er een tijdelijke afsluiting was tgv een evenement... even klunen door boswandelpaadjes was het gevolg. Laatste stukje niet gereden ivm deze omleiding voor ons.

"Jammer dat het geen G.P.X bestand is"

 geplaatst op:

Omzetten naar fiets navigatie. G.P.X

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117829 | Toegevoegd op 4-4-2013 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding