Smaakfietsroute Vechtdal

Fietsroute 117674

Aangeboden door:

12138 141

Omschrijving

De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven, waar je nog volop ruimte en rust vindt en waar je echt kunt genieten. De Smaakfietsroute Vechtdal is een schitterende fietstocht van ongeveer 40 kilometer, langs kastelen en havezaten gecombineerd met een aantal culinaire stops waar je de streek letterlijk kunt proeven. Je proeft de pure streekproducten die de kok verwerkt in overheerlijke gerechten. Je kunt ook enkele lokale producenten bezoeken.

Culinaire stops

Brasserie Aan de Oever is een stijlvol restaurant op een unieke locatie gelijk aan de rivier de Vecht en is onderdeel van hotel Mooirivier. De keuken kookt vooral met verse, eerlijke en streekgebonden producten. Je proeft als het ware de natuur in de gerechten.

Bij Tuinderij Van der Kolk kun je zien hoe de verse en eerlijke streekproducten geteeld worden. Je mag – als de boer er zelf ook is – een kijkje nemen in de kassen. In de boerderijwinkel wordt van alles verkocht, van aardbeien en asperges tot aardappels en van frambozen tot walnoten.

Op een prachtige plek, tussen de uitgestrekte bossen in Ommen, ligt Wijngaard en Fruitbedrijf 'de Varsenerhof'. De wijngaard heeft een grootte van 1 hectare en op het terrein staan ook diverse fruitbomen waar de boerin overheerlijk fruitig beleg van maakt. In juli, augustus en september worden in de wijngaard op donderdag rondleidingen gegeven.

De zeldzame oud-Hollandse brandrode runderen van de Vechtdal Hoeve hebben het heerlijk naar hun zin in de uiterwaarden van de Vecht. Het vlees van deze dieren is o.a. te verkrijgen in het restaurant van Hotel Paping dat verderop aan deze Smaakfietsroute ligt.

Boerderijwinkel de Groene Marke is in het centrum van Ommen gevestigd. Het is een gezellige winkel met agrarische producten uit het Vechtdal, heerlijk gevulde cadeaumanden en sfeervolle geschenken. Rechtstreeks van het boerenland naar de klant.

Bij Hampshire Hotel Restaurant Paping wordt volop gewerkt met (seizoensgebonden) producten uit de directe regio van het Vechtdal.

Kaasboerderij Heileuver is de kunst van het kaasmaken al meer dan een kwart eeuw meester. Jarenlange ervaring en oude familierecepten staan borg voor een bijzondere smaak. Als je hier van de fiets stapt, mag je in de boerderijwinkel even kaas komen proeven

Bezienswaardigheden

Stellingmolen de Konijnenbelt is een olie- en pelmolen die in 1806 werd gebouwd door Hendrik Konijnenbelt. Elke donderdag van 14:00 tot 15:00 uur draait de molen. Van mei tot en met oktober is de molen op afspraak te bezichtigen.

De tocht leidt je ook naar een ouderwetse schaapskooi; een soort stal die als onderkomen diende voor schapen die op de heide graasden.

Een ander bijzonder pand in Ommen is Het Laer, wat op een prachtig landgoed buiten de bebouwde kom ligt. Het Laer was vroeger een kasteel; de omliggende grachten en de bosrijke omgeving waarin het slot uitstekend tot zijn recht kwam zijn nog steeds zichtbaar.

Wanneer je verder door natuur fietst, kom je langs de Vilsterse molen, een korenmolen die in 1901 herbouwd werd omdat de oorspronkelijke molen uit 1858 in vlammen opging.

Vlakbij het plaatsje Rechteren ligt het gelijknamige slot dat het enige middeleeuwse kasteel dat in Overijssel bewaard is gebleven. Het kasteel Rechteren is ooit gebouwd in opdracht van de graven van Bentheim.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Dalfsen (Stationsweg, 7722HA, Dalfsen, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Dalfsen
Stationsweg
7722HA Dalfsen
Plan route naar startpunt

Treinstation Dalfsen

Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen

Parkeerplaats centrum

Beatrixstraat
7721AX Dalfsen

Brandkolkstraat

Burgemeester van Bruggenplein 2
7721AZ Dalfsen
0529 - 43 06 75
Stuur een mail

Tourist Info Dalfsen

Bloemendalstraat 10
7721 AM Dalfsen
+31 (0)529 43 47 45
Stuur een mail

Netwerk niet beschikbaar

Ruitenborghweg
7721GB Dalfsen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Vilsterse Molen

De Vilsterse Molen

Windmolen

Deze molen uit 1858 heeft meer dan honderd jaar de functie van...

Meer informatie
Geen foto van Wijngaard de Varsenerhof

Wijngaard de Varsenerhof

Wijngaard
Geen foto van Landgoed het Laer

Landgoed het Laer

Landgoed

Op dit landgoed staat een oude havezate. Wanneer het huis prec...

Meer informatie
Geen foto van De Konijnenbelt

De Konijnenbelt

Windmolen

Deze achtkante stellingmolen is in 1806 gebouwd als olie- en p...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117674 | Toegevoegd op 30-3-2013 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding