Fietsen door de bossen rondom Gilze

Fietsroute 117583

Aangeboden door:

7990 143

Omschrijving

Rondom Gilze liggen enkele prachtige natuurgebieden. Deze route neemt je onder andere mee door de bossen tussen Tilburg en Breda. Ook kom je door het pittoreske dorpje Molenschot.

Het Prinsenbos
Rondom de Sint-Annakerk uit 1887 vind je een bijzonder sfeertje dankzij monumenten als de pastorie uit 1879 en enkele boerderijen. Vervolgens fiets je door de bossen naar Rijen. Hier groeien vooral grove dennenbomen die in het begin van de negentiende eeuw werden aangeplant. Het is hier rustig fietsen, een mooie manier om de benen los te rijden!

Bels Lijntje
Je rijdt een stukje door de Blaak, een bos aan de rand van Tilburg. Vervolgens rij je even over het Bels Lijntje: een voormalig spoortracé dat je door bos en langs weilanden leidt. Je rijdt door een aantal gemoedelijke Brabantse buurtschappen, waarna je door het uitgestrekte Prinsenbos rijdt. In Molenschot zie je nog de Sint-Annakapel. Het huidige gebouw dateert uit 1842, maar kende een voorganger die in 1549 werd gebouwd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

42
42 (Oosterhoutseweg, 5121BD, Gilze en Rijen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

42
Jouw startpunt
Knooppunt 42
Oosterhoutseweg
5121BD Gilze en Rijen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sportparkweg
5121MP Gilze en Rijen

gilze-rijen

Stationsplein
5121EA Gilze en Rijen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Nummers kwamen niet helemaal overheen"

  op:

"Mooie landschapsroute"

 geplaatst op:

We fietsten deze route (met hondenkar) om een gevarieerde kijk op de omgeving te ervaren. Dat is gelukt. Dwars door Rijen, door velden en weiden, door mooie stukjes bos en groen. Veelal langs rustige wegen maar soms ook langs drukke en gevaarlijke verbindingswegen. Chaamse bossen met een nieuwe ´Heijway´ was top. Typische Brabantse boerderijen en tuinbouwbedrijvigheid vielen ons op. Wij zouden volgende keer opteren voor route die ofwel onder (ri Chaam bv.) of boven (ri Dorst, Rijen, Tilburg) de A 58 blijft.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117583 | Toegevoegd op 28-3-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding