Door Boxmeer en Afferden naar de Maasduinen

Fietsroute 117578

Aangeboden door:

8034 240

Omschrijving

Het Nationaal Park De Maasduinen is een prachtig terrassenlandschap met lagere en hogere zandgronden, het Maasdal en een plateau. Dit gebied moet je echt eens verkennen op de fiets. Deze route voert je door dit nationale park, maar ook langs de andere kant van de Maas.

Nationaal Park De Maasduinen
In Nationaal Park De Maasduinen fiets je door heidevelden en bosgebieden met naaldbomen. Deze begroeiing is aangeplant om het stuifzand wat hier lag in toom te houden. Het zand stuift daardoor niet meer actief. Het hart van de bossen en de heidevelden is landgoed de Hamert, zoals het in 1998 heette. De Maasduinen worden op een natuurlijke manier bijgehouden door Galloway-runderen, schapen en geiten hier te laten grazen. Als je meer richting de Duitse grens fietst worden de natuurgebieden minder dicht begroeid. Het landschap gaat langzaam over van bossen naar akkers en weilanden.

Old Inn
De uitvalsbasis van deze route is Old Inn. Op het terras van dit fietscafé kun je heerlijk uitrusten met een kopje koffie of een lekkere maaltijd. Heb je nog genoeg energie over? Probeer dan eens route 412139 om de omgeving verder te verkennen.

Kasteel Boxmeer
Op deze route fiets je ook langs kasteelmuseum Boxmeer. Dit slot ligt op een voormalig eiland aan de Maas en het is gebouwd in de veertiende eeuw. Tot 1568 werd het kasteel bewoond door de Heren en Vrouwen van Boxmeer. In 1572 werd er opdracht gegeven om het kasteel te slopen en de gracht werd gedempt. Later werden er toch weer twee nieuwe vleugels aan het kasteel gebouwd en uiteindelijk is het kasteel toch bewaard gebleven. In de kelders van het oude kasteel is een museum gevestigd waar je tekeningen en maquettes kunt bekijken die de geschiedenis van het gebouw in beeld brengen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Old Inn (Siebengewaldseweg, 6595 NX, Ottersum, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Old Inn
Siebengewaldseweg
6595 NX Ottersum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Looiseweg
6595PB Gennep

Watertap: gratis water voor onderweg

Brabantweg
6591HA Gennep

VVV Gennep

Markt 1
6591 BZ Gennep
0485 54 02 66
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

old inn ottersum

Old Inn

Restaurant

Old Inn ligt in het groene buitengebied van Gennep. Vanuit dit...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteel

In het kasteel van Boxmeer zijn maar liefst twee culturele ins...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel leuke route"

 geplaatst op:

Wisselend, vooral bij de sluizen Sambeek erg leuk. Ook kom je door leuke dorpjes.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Omdat wij vanuit het zuiden kwamen hebben wij de auto in Vortum-Mullem bij de kerk geparkeerd en de route opgepikt bij het de veerpont naar Afferden. Het is een mooie afwisselende route. Vooral het stuk vanaf de brug in Gennep is mooi. Door de start bij de veerpont kwamen wij na 22 km bij Old Inn waar wij van een uitstekende lunch hebben genoten. Wij hebben op navigatie gereden. Dit ging prima tot net na de Maasbrug in Gennep. Direct na de brug zou je rechts de trappen af moeten om vervolgens via een lus weer op dezelfde plek uit te komen !! Je kunt beter 100m doorrijden en dan rechts gaan via dezelfde lus (maar dan andersom) onder de brug door te gaan en direct na de onderdoorgang rechts het fietspad op te pikken, Van daar uit klopt het weer.

"Langs velden, water, bossen etc"

 geplaatst op:

Een verrassende mooie route, bos, vlakke, water, natuur . Gezellige koffie punten en genoeg bankjes onderweg. Echt genoten vanuit t heijderbos

J

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie afwisselende route

Kees, Anders

geplaatst op:

Echt een prachtige route. Afwisseling genoeg. We gaan hem zeker nog een keer rijden met vrienden.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie en afwisselende route. Boscafé Het Rimpelt vonden wij geen aanrader. Wij kregen een baguette uit de oven waar overduidelijk weinig aandacht aan was besteed. Niet lekker, maar daar betaal je dan wel bijna €10 voor. Jammer.

Evert

op:

"Mooi"

 geplaatst op:

Zeker de moeite waard en zeer afwisselend!

"Heerlijke route"

 geplaatst op:

Dit was een boeiende afwisselende route waar veel inzat. Erg leuke paden en niet allemaal hetzelfde. veel water (vergeet niet geld/mondkapje voor de pont) en wat dorpskernen Kortom..ik heb genoten van deze route en ga deze zeker volgend jaar nog een keer doen. Voor mij een 8

Gerda

op:

"Mooie route over mooie fietspaden, enkele stukjes grindpad."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117578 | Toegevoegd op 28-3-2013 | Laatst gewijzigd op 4-6-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding