Lauwersoog, Engwierum en Zoutkamp

Fietsroute 117337

Aangeboden door:

8121 88

Omschrijving

Al eeuwenlang leveren Nederlanders strijd met het wassende water. Dijken, kolken, vaarten, coupures en meren zijn geen uitzondering in het vlakke Nederlandse landschap. Eén van die meren ontstond in mei van 1969 toen de Lauwerszee werd afgesloten: het Lauwersmeer dat zich op de grens van Groningen en Friesland bevindt. Nationaal Park Lauwersmeer is een uitgestrekt landschap, waar veel verschillende, soms zeldzame dieren en planten leven. Op en rondom het water komen vele vogels tot rust, van ganzen, eenden en baardmannetjes tot weidevogels die hun nesten verder landinwaarts bouwen. Omdat in Nationaal Park Lauwersmeer de natuur veelal zijn eigen weg gaat, verruigen bomen en struiken het landschap. Zo groeit langzaamaan het gebied dicht en ontstaat er een moerasachtig bos. De groei van dit bos gaat ten koste van de verschillende diersoorten, dus wordt het gebied jaarlijks gemaaid en gekapt. Zo kan het voorkomen dat je ineens oog in oog staat met Schotse hooglanders of konikpaarden, zij grazen vrij in het landschap. Het start- en eindpunt van de route ligt bij Restaurette Schierzicht, waar je ook gratis de auto kunt parkeren. In het gezellige restaurant, dat al sinds 1979 op Lauwersoog gevestigd is, ben je van harte welkom. Gastvrijheid staat hier voorop en de medewerkers doen er alles aan om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Gratis draadloos internet, een oplaadpunt voor de elektrische fiets of zelfs een band plakken wanneer je pech hebt, is bij Schierzicht heel normaal. Geniet van een zoute haring, een gebakken visje of gewoon van een geurig kopje koffie of thee voor of na je fietstocht. Het zal je hoe dan ook uitstekend smaken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurette Schierzicht (Haven, 9976 VN, Lauwersoog, Groningen, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurette Schierzicht
Haven
9976 VN Lauwersoog
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kustweg
9976VM De Marne

VVV Anjum in Esonstad

Oostmahorn
9133DE Dongeradeel
0519 32 95 55
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants045.png

Restaurette Schierzicht

Restaurant

Restaurette Schierzicht is een gezellige locatie die al sinds ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Maria

op:

"Goede fietspaden en duidelijke bewegwijzering"

 geplaatst op:

Ruime open wereld en niet te druk

Wouter, Anders

op:

"Eentonig."

 geplaatst op:

Een weinig memorabele route OM het natuurgebied Lauwersmeer. Veel betrekkelijk saaie, lange rechte stukken door eentonig landschap. Geen aanrader wat mij betreft.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117337 | Toegevoegd op 21-3-2013 | Laatst gewijzigd op 18-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding