Hartje Veluwe

Fietsroute 117306

Aangeboden door:

17393 342

Omschrijving

In Nederland is er geen natuurgebied zo bekend en groots als de Veluwe. De landschappen die verborgen liggen in het nationale park zijn indrukwekkend: weidse grasvlakten en heidevelden gaan over in stuifzanden of bossen. Het dierenleven bruist tussen de bomen, struiken en zandheuvels. Statige edelherten strijden in de bronsttijd om een vrouwtje, parelmoervlinders fladderen van bloem naar bloem en duizenden vogels voelen zich er veilig, terwijl heikikkers, ringslangen en andere amfibieën hun weg zoeken op de afwisselde bodem. Ook de plantensoorten zijn divers en afwisselend. Bijzondere soorten die in park groeien zijn bijvoorbeeld de wettelijk beschermde jeneverbes, een boom of struik met prikkende naalden en minuscule blauwzwarte vruchtjes waarvan jenever geproduceerd werd, maar ook bijzondere klein warkruid, dat zijn leeft van de voedingsstoffen en water uit de stengels van struikheide en aan deze andere plant vastgekleefd zit. Ook zonnedauw, dat houdt van de vochtige bodem van de Veluwe en insecten lokt en daar vervolgens voedingsstoffen aan onttrekt en klokjesgentiaan dat ook wettelijke bescherming geniet en het olijke vlindertje genaamd gentiaanblauwtje aantrekt zorgen voor een mooie aankleding van de fietsroute.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Pas-Opweg, 8072PL, Nunspeet, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Pas-Opweg
8072PL Nunspeet
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Klaterweg
8085SB Elburg

nunspeet

Stationsplein
8071CH Nunspeet

Bezoekerscentrum Veluwe Noord

Plesmanlaan
8071CH Nunspeet

VVV Nunspeet

Stationsplein
8071 CH Nunspeet
0341 27 47 47
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

IJssalon Rozeboom

IJssalon Rozeboom

IJssalon

Italiaans op z'n Amerikaans! Zo laat het interieur van IJssalo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route door m.n. bosgebied; een aanrader bij extreem warm weer!"

 geplaatst op:

Vandaag (op een maandag) de route gereden vanuit Vaassen; was niet al te simpel een P-terrein te vinden. Vonden uiteindelijk een prima geschikte plek thv. de sportvelden op de Julianalaan, tussen knooppunten 75 en 76. Veel geasfalteerde en betonnen fietspaden door afwisselend bossen en heide. Mooi landschap, weinig verkeer, weinig knooppunten. Hieruit valt al af te leiden dat er een aantal lange trajecten in de route zitten tot soms wel meer dan 3 km; we vonden dit echter niet storend. Met name de mooie bossen met veel schaduw maakten veel goed. Al met al een geslaagde route, met slechts één nadeel; er zijn slechts enkele horeca-gelegenheden op de route zelf. In Elspeet was er slechts 1 snackbar open, de overige 3 waargenomen restaurants waren vandaag gesloten. Het centrum van Vaassen biedt de meeste geschikte mogelijkheden voor een pauze. Kortom, zoals reeds gezegd, een aanrader!

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie afwisselend landschap. Heide en bosgebied. Nadeel: veel lange rechte stukken.

Marc

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117306 | Toegevoegd op 21-3-2013 | Laatst gewijzigd op 23-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding