Route-Noord: Oldenkotte-Buurse-Alstätte-Lünten

Fietsroute 117073

Aangeboden door:

10574 94

Omschrijving

Ontdek het beste van twee werelden bij de grensovergang van Nederland en Duitsland ter hoogte van het Achterhoekse Eibergen. In Nederland geniet je van het typisch kleinschalige, halfopen Gelderse coulisselandschap. Hier kan je je verbazen over een schilderachtig samenspel van houtwallen, heggen, boerderijen, akkers en beken, die de omgeving spannnende doorkijkjes meegeven. In Duitsland fiets je door een glooiend landschap met prachtige vergezichten naar het mooie dorpje Alstätte, gelegen aan de rivier Alstätter Aa. In deze omgeving is landbouw eeuwenlang de belangrijkste bron van inkomsten geweest. In 1890 komt de economie verder op gang, met de komst van onder meer twee steenbakkerijen en een zuivelfabriek. Er wordt een spoorlijn aangelegd die het dorp ontsluit en meer mogelijkheden geeft om handel te drijven. In de jaren 1960 is ook de textielindustrie op gang gekomen; vrouwen uit het dorp werken vaak in de fabrieken van het nabij gelegen Gronau en Ahaus, maar ook in de textielfabriek in Twente. In Alstätte zijn tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog veel historische gebouwen verloren gegaan, maar enkele zijn in ere hersteld. Het station en de kerk zijn daar twee voorbeelden van. Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van een heerlijke tocht in de buitenlucht, raden we je aan om route 117072 aan deze route te koppelen. Deze route laat je meer zien van het sprookjesachtige Nederlandse landschap en leidt je langs twee prachtige molens. 8-er de grens is de eerste grensoverschrijdend fietsroute in de grensregio die helemaal over het fietsknooppuntensysteem loopt omdat aan de Duitse kant van de grens nu ook knooppunten liggen. TOP-68-77-84-49-81-78-96-97-99-79-18-68-TOP
Deze route wordt aangeboden door: Euregio

Wordt grenzeloos verliefd op de natuur in de grensstreken van Nederland en Duitsland; dat is al sinds 1958 de doelstelling van EUREGIO. Maar liefst 129 Duitse en Nederlandse gemeenten werken samen om het Nederlands-Duitse grensgebied te stimuleren. Euregio biedt je dan ook mooie grensoverschrijdende fietsroutes aan, heel bijzonder!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Rotering
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Rotering
Panovenweg
7157CA Berkelland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Peddedijk
7481TZ Haaksbergen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 117073 | Toegevoegd op 15-3-2013 | Laatst gewijzigd op 23-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding