Historische bouwwerken en natuur in de Veluwe

Fietsroute 116314

Aangeboden door:

15337 177

Omschrijving

De natuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe verveelt nooit. De verschillende landschappen van het park wisselen elkaar namelijk voortdurend af. Loof- en naaldbossen, heidevelden, grasvlakten, stuifzandgebieden en vennen met de meest bijzondere dieren en planten, het is allemaal terug te vinden in De Hoge Veluwe.


Imposante bouwwerken
Tussen alle natuurschoon vind je hier en daar een interessante bezienswaardigheid. Zo fiets je langs Jachthuis St. Hubertus. Het slot werd in 1914 ontworpen door architect Hendrik Petrus Berlage voor het echtpaar Kröller-Müller. Het interieur van het slot is ook ontworpen door de architect, zodat zowel alle meubels en andere spullen naadloos aansluiten bij de stijl van het gebouw. Aan het einde van de route kom je verder nog langs landgoed Groot Warnsborn. Dit landgoed stamt uit de 15e eeuw en het landhuis is door de eeuwen heen steeds verder uitgebreid en gerestaureerd.

Van der Valk Hotel Arnhem
De fietsroute start en eindigt bij Van der Valk Hotel Arnhem. Boek een overnachting in dit mooie hotel in een mooie groene omgeving. Dan kun je na je fietstocht goed uitrusten in een moderne hotelkamer en de dag erna eventueel fietstocht 116315 fietsen. Je kunt natuurlijk ook terecht bij het hotel voor een drankje of een smakelijke maaltijd om de dag mee af te sluiten.

Openluchtmuseum
In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maak je een reis door de tijd. Je vindt er allerlei oude gebouwen zoals boerderijen, molens en vissershutten. Deze authentieke gebouwen zijn overgebracht naar het museum vanuit heel Nederland. Verder kun je een kijkje nemen in het leven van twee eeuwen geleden. Wat deden de mensen toen bijvoorbeeld voor werk? En hoe deden ze huishoudelijke taken? Het antwoord op al je vragen is terug te vinden in het museum. Er worden ook allerlei oudhollandse activiteiten georganiseerd. Denk aan broodjes bakken boven een haardvuur, breien, schaatsen en wol verven. Ook de smaakpapillen worden gestreeld in het museum. Je kunt er onder andere krentenbollen, poffertjes en oer-Hollandse soep eten. Dompel je een dagje onder in oudhollandse gezelligheid.
Let op: Om het Nationale Park Hoge Veluwe op deze route te betreden dien je entree te betalen. Kijk hier voor meer informatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Van der Valk Hotel Arnhem (Amsterdamseweg, 6816 VK, Arnhem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Van der Valk Hotel Arnhem
Amsterdamseweg
6816 VK Arnhem
Plan route naar startpunt

wolfheze

Johannahoeveweg
6874 Renkum

Parkeerplaats centrum

Parallelweg
6874BL Renkum

VVV Wolfheze in stationswinkel Van Doorne

Wolfheze
6874BE Renkum
0900 112 23 44

Mooi-Land

Utrechtseweg 427-9
6865CK Doorwerth
088 - 605 05 30
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Van der Valk Arnhem

Van der Valk Hotel Arnhem

Hotel

Van der Valk Hotel Arnhem ligt midden in de bossen op de Veluw...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Openluchtmuseum

Openluchtmuseum

Museum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maak je een reis d...

Meer informatie
Jachthuis St. Hubertus

Jachthuis St. Hubertus

Landhuis

In het noorden van het Park vindt je Jachthuis Sint Hubertus, ...

Meer informatie
Geen foto van Openluchtmuseum

Openluchtmuseum

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Landgoed Groot Warnsborn

Landgoed Groot Warnsborn

Landgoed

Landgoed Warnsborn ligt net buiten Arnhem aan de Veluwezoom. I...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Route door prachtige streek"

 geplaatst op:

We hebben de route op woensdag 13 juli 2016 gefietst. (linksom) Tot Otterlo prachtig door de natuur ver weg van het drukke verkeer. Helaas vanaf Otterlo tot Hoenderloo (7.8 km) op fietspad langs een drukke verkeersweg. Knooppunt 86 tot 14. En vanaf 13 tot 23 (Hoenderloo naar Deelen) op de fietsstrook van de grote weg.Een 60 km weg maar daar houd zich niemand aan. Het stukje van knooppunt 3 naar 49 was weer erg mooi.

aj valk-duin, Noord-Holland (NL)

geplaatst op:

wij hebben vandaag route nummer 116314 arnhem en otterloo gereden.het zou handig zijn als jullie de goede straat namen gebruiken want er klopt niks van was een waardeloze fietsroute.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116314 | Toegevoegd op 14-2-2013 | Laatst gewijzigd op 29-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding