Bloemendaal aan Zee, liefde voor duinen

Fietsroute 116313

Aangeboden door:

12211 232

Omschrijving

Laat je gedachten laten dwalen over het water, terwijl je je weg door de duinen zoekt. Met de branding op de achtergrond kan je heerlijk uitwaaien. Fiets je om de Amsterdamse Waterleidingduinen heen, een gebied van 3400 hectare waar jaarlijks vijftig miljoen kubieke meter drinkwater doorheen stroomt. In het gebied leeft de grootste damhertenpopulatie van Nederland per hectare; dat komt neer op ongeveer 2000 damherten! Ook Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een mooi gebied waar deze route je doorheen leidt. Het park, dat ongeveer 38 vierkante kilometer telt, werd in 1995 ingesteld. Je vindt ook hier hoofdzakelijk duinen, maar ook enkele mooie landgoederen, duinrandbossen en stranden. Zeldzame planten kunnen hier gedijen, vanwege de kalkrijke bodem en er groeien struiken met bessen, die allerlei zangvogels aantrekken. Er zijn wel honderd verschillende vogelsoorten in het gebied gespot, maar ook zoogdieren als eekhoorns, egels, konijnen, vossen, reeën en damherten zoeken hun weg door het zand. Naast Schotse hooglanders, Shetlandpony’s en Konikspaarden is er een aantal Wisenten uitgezet. Omdat deze Europese bizons gevaarlijk kunnen zijn, zitten ze in een afgesloten gebied, maar wanneer je geluk hebt zie je er eentje opduiken bij de drinkplaats, waar speciaal een uitkijkpunt is aangelegd. Het gebied wordt extra bijzonder doordat het locomotiefje hier leeft, een sprinkhaansoort die op slechts drie plaatsen in Nederland voorkomt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant de Vogelensangh (Vogelenzangseweg, 2114BD, Vogelenzang, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant de Vogelensangh
Vogelenzangseweg
2114BD Vogelenzang
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Vogelenzangseduinweg
2114AS Bloemendaal

Bezoekerscentrum De Oranjekom

1e Leijweg
2114BH Bloemendaal

Eigen Vaart

Dr. Schaepmanlaan 63
2104VC Heemstede
023 - 529 64 00
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

VVV Hillegom

Hoofdstraat 85
2181 EB Hillegom
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toscana IJsalon

Toscana IJsalon

IJssalon

Toscana Vogelenzang is de nieuwste vestiging van Toscana IJssa...

Meer informatie
Restaurant de Vogelsangh

Restaurant de Vogelensangh

Restaurant

B&B de Vogelensangh met drie schitterende kamers en Restaurant...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heerlijk en mooie route"

 geplaatst op:

Wel even opletten met eenrichtings wegen

Marjolein

op:

"Top-route langs de Hollandse kust."

 geplaatst op:

Schitterende afwisseling van duinen, schrale duinbossen, zee-uitzichten, stranden, bollenvelden, prachtig gelegen landgoederen, etc. Wat een bijzonder gebied, zo ingeklemd tussen zee en grootstedelijke bebouwing. We zijn gestart vanaf de gratis parkeerplaats Watertoren aan de Zeeweg net buiten Overveen. Knooppunt 66 is dan vlakbij. Tegen de klok ingefietst.

Beerenfenger F.W.

geplaatst op:

14 Juni 2013 Vanuit Leiden met de auto naar Noordwijkerhout gereden en hier de fietsen van de auto gehaald en gaan rijden. We zijn met de klok mee gereden om het langste open gedeelte (door de duinen) voor de wind te hebben. Door zo te gaan waren hier en daar de knooppunt borden niet of moeilijker te vinden. Als je het mis zou hebben/rijden, is niet gebeurd, wordt de tocht ruimschoots vergoed door het prachtige landschap. Zo dicht bij huis, 20 á 30km, en zo anders. Aanbevelingswaardig. Voor een ieder die 55km kan wegwerken is het een aanrader. 4 sterren**** Fred.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116313 | Toegevoegd op 14-2-2013 | Laatst gewijzigd op 16-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding