Fietsen door prachtige schraalgraslanden

Fietsroute 116306

Aangeboden door:

8921 116

Omschrijving

Kabbelende beken en prachtige schraalgraslanden, maar ook een woest heidelandschap zijn de landschapselementen die je kunt bewonderen op een fietstocht door de Kempen. Vroeger woonden hier alleen maar enkele keuterboeren in kleine boerderijen en er zwierven hier smokkelaars en marskramers over het land.

Bijzondere plantjes
Tegenwoordig is het juist een prachtig recreatiegebied voor wandelaars en fietsers. De beken slingeren door het gebied en Bazadaise koeien grazen op de heide, maar de schaalgraslanden zijn nog het mooiste. Hier vind je sterzegge, ronde zonnedauw en de tere groene bloemetjes van moeraswolfsklauw op fraaie moeraslandjes. Aan de oevers van de beken tref je gagelstruweel aan. Het natte gebied trekt ook veel watervogels aan zoals de smient, de pijlstaart- en de kuifeend, de wilde zwaan en de roerdomp. Daarnaast leven er veel nachtzwaluwen in de Kempen.

Streekrestaurant De Hofkaemer
In Bergeijk kun je een rustpauze houden bij Streekrestaurant De Hofkaemer. Drink een lekker kopje koffie of thee of ga voor een van de smakelijke streekgerechten die op de kaart staan. Dat is pas echt bourgondisch genieten. Door de knusse sfeer in dit huiskamerrestaurant voel je je meteen thuis. Daarna ben je weer helemaal opgeladen voor de rest van de fietstocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Troprijt
5531NA Bladel
Plan route naar startpunt

Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

Witrijtseweg 15
5571 XJ Bergeijk
+31(0)497 51 46 98
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes105.png

Streekrestaurant De Hofkaemer

Fietscafe

Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk staat bekend om de s...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"afrader"

 geplaatst op:

Van een deel van de route klopt de nummering niet, overal stonden mensen die de weg kwijt waren voor mij een dikke afrader.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116306 | Toegevoegd op 14-2-2013 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding