Nunspeet, Hierden en de Veluwe

Fietsroute 116223

Aangeboden door:

8449 137

Omschrijving

Verken de groene omgeving van Nunspeet en Hierden en fiets door het grootste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. Je komt door het gevarieerde Leuvenumse Bos, dat bestaat uit loof- en naaldbos, maar ook over glooiende heideveld, waar vennen het landschap onderbreken. Je doorkruist Stuifzandgebieden en zandpaadjes en komt zo bij de Elspeetse Heide: een restant van een gigantische heidevlakte. Heideschapen onlosmakelijk verbonden met dit prachtige stuk natuur, al van oudsher begrazen de dieren de Elspeetse Heide. Ook speciaal aan deze heidevlakte is het feit dat op dit stuk natuur nog het bijzonder zeldzame rijstkorrelmos terug te vinden is, waarvan een lange tijd werd aangenomen dat het uitgestorven was. Ook archeologisch gezien is de Elspeetse Heide belangrijk – de aanwezigheid van eeuwenoude grafheuvels en oude eikenhakhoutbosjes geven het gebied bijzondere waarde. Nabij Hierden kan je kasteel en landgoed De Essenburgh bekijken. Vermoedelijk stond er een voorganger op de plek van het kasteel, maar archeologisch gezien zijn de geschriften die dit vermeldden nooit ondersteund. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Johan Coolwagen. Hij wilde met dit prestigieuze statussymbool een plaats binnen de Ridderschap van Veluwe verwerven, maar toen dit mislukte moest hij het kasteel verkopen aan zijn schuldeisers. De Essenburgh zag daarna vele eigenaren komen en gaan, tot uiteindelijk de Norbertijnen het in gebruik namen als klooster. Tegenwoordig worden er congressen, seminars, bedrijfspresentaties en andere evenementen zoals bruiloften in het kasteel georganiseerd. Bij het start- en eindpunt van de route, ligt Camping Polsmaten. We raden je een verblijf op deze gezellig familie van harte aan, zodat je dagtocht verandert in een ontspannen fietsweekend. Wanneer je een plaatsje boekt op de camping, kan je ook route 116224 verkennen, die hier vandaan start. Geniet van het moment en slenter ’s avonds over het strand en langs de jachthaven, met een prachtig uitzicht over zee!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Polsmaten
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Polsmaten
Hoge Bijsselse-Pad
8071 SN Nunspeet
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hoge Bijsselse-Pad
8071SN Nunspeet

Informatiecentrum Veluwerandmeren

Bremerbergdijk
8256RE Dronten

De Inloop Seewende

Mezenbergerweg 34
8085SV Doornspijk
06 - 23 23 74 86
Stuur een mail

VVV Nunspeet

Stationsplein
8071 CH Nunspeet
0341 27 47 47
Stuur een mail

nunspeet

Stationsplein
8071CH Nunspeet

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings009.png

Camping Polsmaten

Camping

Camping Polsmaten ligt tussen Harderwijk en Elburg aan het Vel...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kasteel Essenburgh-Hierden

De Essenburgh

Kasteel

Kasteel De Essenburgh ligt in het groene hart van de Veluwe tu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116223 | Toegevoegd op 8-2-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding