Een rondje Veerse Meer via Veere en Kortgene

Fietsroute 116037

Aangeboden door:

6299 374

Omschrijving

Rondom het Veerse Meer valt volop te genieten. Je start de route in recreatiegebied De Piet. Over een lommerrijk paadje rij je naar het charmante Veere. Je ziet hier o.a. De Koe, een korenmolen uit 1909. In Vrouwenpolder passeer je de Pelgrimskerk uit 1622. De Veerse Gatdam sloot in 1961 het Veerse Gat af, waardoor het Veerse Meer ontstond. Vanaf de dam kijk je mooi uit over het Veerse Meer én de Noordzee. Door het bos van De Schotsman rij je naar Snackpoint Wimpie. Tijd voor een pauze aan de oever van het Veerse Meer. Via Kamperland rij je een stukje over het mooie en rustige Noord-Beveland. Met een pontje vaar je naar Walcheren en rij je terug naar De Piet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Muidenweg, 4471RK, Goes, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Muidenweg
4471RK Goes
Plan route naar startpunt

VVV Veere

Oude Wacht
4351AW Veere
0118 58 13 42

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Snackpoint Wimpie

Snackpoint Wimpie

Fietscafe

Snackpoint Wimpie ligt op een fantastische locatie in Kamperla...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Koe

De Koe

Windmolen

Molen De Koe werd gebouwd in 1909 als vervanger voor een eerde...

Meer informatie
Geen foto van De Korenbloem (romp/restant)

De Korenbloem (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Zeker een leuke route, maar je moet wel rekening houden met het pontje. Wij hebben gekozen om niet te wachten en zijn door gereden, wat overigens prima te doen is.

"Matig"

 geplaatst op:

Veel stukken langs akkers. Pont was niet in de vaart (2/9). Alleen op zaterdag en zondag ?. Dus 10 km extra om rijden

Wim

op:

John, Anders

op:

"Genieten aan het Veerse meer"

 geplaatst op:

Erg mooie route langs het Veerse meer. Goede fietspaden en autoluwe wegen. Een rustige route met mooie vergezichten. Wij waren gestart bij knooppunt 25(Wolphaartsdijk) en hebben bij Veere het pontje gepakt. Op het einde van de route hebben we ipv te wachten op het pontje naar Wolphaartsdijk een lus er aangeplakt. Was ook erg de moeite waard. Pontje Veere gaat elk uur op 15 en naar Wolphaartsdijk gaat ie elk uur op 30.

Rebecca, Anders

op:

Johan, Zeeland

op:

"Geweldig"

 geplaatst op:  

Wat een mooie fietstocht langs het meer!! Zeker voor herhaling vatbaar. Heel afwisselend.

Claudie

op:

Sandrina van Iwaarden

op:

"Fantastische route"

 geplaatst op:

Wij hebben deze route tegenovergesteld gereden, zonder gebruik te maken van het pontje. Dan is deze route ongeveer 12 km langer. Koffie gedronken in Kortgene en de lunch genuttigd in Vrouwenpolder. Was een geslaagde dag zelfs in de corona tijd.

"Genieten"

 geplaatst op:  

Met een club van 6 op 18 juli deze route gefietst. Echt een aanrader. Het overgrote deel fiets je langs Het Veerse Meer met onderweg leuke mogelijkheden om even te pauzeren. Je moet van tevoren wel rekening houden met de vaartijden van de pont; in ons geval waren we te laat, maar nadat we telefonisch contact had opgenomen, was de schipper en zijn vrouw bereid ons alsnog over te zetten. Chapeau voor die mensen. Tenslotte nog een tip. Als je begint bij knooppunt 40 is het aan te raden om via knooppunt 50 (rechtsom dus) de route te volgen, aangezien dit het langste, min of meer saaiste traject is.

"Leuke route"

 geplaatst op:

Het prachtige Veere is wel het hoogte punt, neem daar voldoende tijd. De route geeft niet overal een nummer aan, dus soms even goed naar het kaartje kijken. Bij knooppunt 28 zou ik lekker langs het meer blijven fietsen om in Kortgene te komen. De pont vaarde in ons geval gelukkig wel(de omweg is 12km extra). Leuke onderbreking. Overal goede fietspaden

"Mooie route"

 geplaatst op:  

Hele mooie route met bijna allemaal vrijliggende fietspaden. Als af en toe de route verlaat heb je mooie bezichtiging. Wel zorgen dat je weer op de juiste plek de route oppakt. Je moet bij sommige knooppunten goed opletten geen aanduiding is recht door. Bij knooppunt 24 moet je naar 25 maar dan kom je bij een veerdienst uit die niet vaart. Gelukkig een plaatselijke bewoner moest naar Goes en wij konden met haar meefietsen en heeft ons toen op de route gezet via knooppunt 34 naar 25. Uiteindelijk is de route dan 59 Km.

Aad, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116037 | Toegevoegd op 25-1-2013 | Laatst gewijzigd op 6-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding