Wolfhoekseheide en Grootgoor

Fietsroute 116034

Aangeboden door:

11179 157

Omschrijving

Verken het buitengebied in Noord-Brabant en laat je gedachten de vrije loop langs de talloze akkers en de oneindige weilanden zich tussen de dorpen uitstrekken. De horizon ligt ver voor je terwijl je door het serene boerenlandschap en het heidegebied fietst. Nu en dan fiets je onder een dicht bladerdak van bossen of snuif je de gezellige dorpse sfeer op in de plaatsjes die op je weg liggen. Bij Hotel De Bengel in Eersel kun je niet alleen gratis je auto parkeren, maar ook gebruik maken van ons fietsarrangement. Tijdens deze route ontdek je het oosten van Eersel, maar ook het westen is te bezichtigen met fietstocht 116038, bij ook vanaf dit hotel start. De Bengel heeft een comfortabele, knusse kamer voor je gereed voor een heerlijk ontspannen fietsweekendje weg. Op de route kom je ook twee prachtige watermolens tegen. De eerste die je tegenkomt is de Waalrese molen, ook wel Volmolen genaamd. De geschiedenis van de molen gaat al terug tot aan 1350, toen de Abdij van Echternach nog de eigenaar van het bouwwerk was en de Volmolen gebruikte als korenmolen. De molen heeft de tand des tijds eeuwenlang weten de doorstaan, maar werd in 1962 dan toch verwoest door een storm. Architect Ad van Empel herbouwde de molen, waarvan het westelijke deel in 1992 werd opgeleverd, maar het oostelijke deel dat in 1994 herbouwd werd, ging een jaar later al ten onder aan een brand. Tegenwoordig wordt de molen ingezet ten behoeven van elektriciteitsopwekking. De Stevertse Molen is net als de Volmolen een onderslag watermolen. Hij ligt aan een brug over de Run en maalde vroeger graan. De oudste vermelding van deze molen, toen wellicht nog Nedermolen genoemd, werd gevonden in 1340, maar waarschijnlijk stond hij toen een paar honderd meter verder aan de waterloop. In 1702 verwoestten Spaanse en Franse troepen de molen tijdens de Spaanse Successieoorlog, maar de Stevertse Molen verrees opnieuw en werd in 1743 gerenoveerd. Ook in 1868 werd er ingrijpend onderhoud gepleegd en nadat er door de jaren heen geïnnoveerd werd, maalde de molen vanaf 1942 uiteindelijk niet meer op waterkracht. Wanneer je weer bij Hotel De Bengel aankomt, is het heerlijk om op je eigen kamer even lekker te kunnen douchen en relaxen. Daarna zal een heerlijk diner in het gezellige restaurant je uitstekend smaken. Hier is het gezellig tafelen, terwijl je geniet van de culinaire kunsten van de chefkok. Zo glijdt de inspanning van de dag van je af en doe je nieuwe energie op om fietstocht 116038 voor te bereiden. In het schone bed kan je tenslotte fijn uitrusten voordat je de volgende dag weer op de fiets stapt om het westen van Eersel te ontdekken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel De Bengel
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel De Bengel
Markt
5521 AJ Eersel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Markt
5521AL Eersel

Natuurpoort Terspegelt

Postelseweg 88
5521RD Eersel
+31 (0)497 75 03 37
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels036.png

Hotel De Bengel

Hotel

Hotel De Bengel ligt aan het historische marktplein van het al...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Stevertse Molen

Stevertse Molen

Waterradmolen

De Stevertse Molen is een watermolen die rond het jaar 1400 we...

Meer informatie
Geen foto van Volmolen

Volmolen

Waterradmolen

Molens aangedreven met zuivere natuurkracht van beken en strom...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116034 | Toegevoegd op 25-1-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding