Van Lettele naar Wesepe

Fietsroute 116011

Aangeboden door:

1604 58

Omschrijving

Fiets van Lettele naar Wesepe en ontdek hoe landelijk Overijssel is. Vanaf het kleine dorpje Lettele fiets je naar het dorpje Wesepe, dat nog geen tweeduizend inwoners telt. Deze kleinschaligheid kenmerkt de streek, want terwijl je de drassige Overijsselse weilanden kom je weinig tot geen mensen tegen. Het verkeer dat je op je route ziet, is voornamelijk streekverkeer. De weilanden omringen schitterende landgoederen en bossen. Je kunt dus heerlijk dwalen door een typisch Nederlands landschap. Voor de nodige lekkernijen om je honger te stillen tijdens je fietstocht, kan je terecht bij Attent Lipholt, waar je ook gratis je auto kunt parkeren. In de supermarkt kan je kiezen uit lekkere verse broodjes, fruitige tussendoortjes of hartige koekjes. Vergeet ook niet een flesje water voor onderweg mee te nemen, zodat je je dorst kunt lessen. Vanaf het startpunt rijd je naar Abdij Sion, die je na tien kilometer fietsen ziet liggen. Het convent is een cisterciënzerabij van de Trappistenorde in Diepenveen en is een dochter van de Abdij van Achel. Het klooster werd in 1883 opgericht en het is het enige trappistenklooster in het Nederland dat boven de grote rivieren ligt. In 1935 werd het klooster een abdij en anno 2013 bestaat de broederschap uit vijftien monniken. Veertien van hen leven in vredige harmonie van de kleinschalige gemeenschap; één van de broeders heeft gekozen voor het kluizenaarsleven. Hij bewoont het hart van het slot. Een aantal kilometers verder tref je havezate en landgoed Boxbergen aan. Het landgoed is ongeveer 370 hectare groot en het landschap redelijk intact gebleven. Bosbouw, veeteelt en recreatie vinden alle drie nog plaats in het reliëfrijke dekzandgebied. De geschiedenis van het huis gaat minimaal terug tot 1344, want dat is het jaartal waarin het in de archieven voor het eerst wordt genoemd. Tussen 1650 en 1653 werd het huis herbouwd, nadat het in vlammen opging. Het huis telde daarna zeven gevels met honderden ramen en was daarmee één van de grootste huizen van de streek.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

84
84 (Overijssel, 7434RW, Lettele, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

84
Jouw startpunt
Knooppunt 84
Overijssel
7434RW Lettele
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Diepeweg
7434PS Deventer

Tourist Info Bathmen

Schoolstraat 6A
7437 AE Bathmen
+31 (0)570 54 08 39

Brunsvelt

Blankenburg 36
7423BM Deventer
0570 - 65 72 58
Stuur een mail

deventer colmschate

Titus Brandsmaplein
7423EM Deventer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Abdij Sion

Abdij Sion

Abdij

Verspreid over België en Nederland liggen tal van abdijen, waa...

Meer informatie
Geen foto van Boxbergen

Boxbergen

Kasteel

Boxbergen is een havezate op een gelijknamig landgoed dat werd...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 116011 | Toegevoegd op 24-1-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding