Om het Gooimeer Huizen, Almere en Naarden

Fietsroute 115995

Aangeboden door:

3674 96

Omschrijving

In de stadsbossen van Almere zijn veel romantische, geheime plekjes te vinden. De bomen zijn er zo hoog dat ze al eeuwenoud lijken, maar niet is minder waar: de polderbossen werden in de tweede helft van de twintigste eeuw pas aangelegd. Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen, die elk hun eigen sfeer hebben. Zo tref je in het Cirkelbos zeven kunstwerken aan, terwijl het Kathedralenbos wordt gekenmerkt door prachtige kunstwerken van gras en bomen in de vorm van de beroemde kathedraal van Reims. Zoek je weg tussen de weelderige struiken door, terwijl je geniet van de kwaakconcerten van kikkers, reeën ziet wegschieten tussen de bomen of haviken en buizerds boven de boomtoppen ziet zweven. Je fietst naar Kapel Goede Rede, gelegen bij de gezellige haven van Almere. De kapel werd in 1979 gebouwd in opdracht van de gezamenlijke kerken in Almere: de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente en de Rooms-Katholieke parochie. Goede Rede is een cultureel erfgoed van de stad, door de karakteristieke bouw en haar functie: het is niet alleen de thuisbasis voor de kerkelijke parochie, maar er wordt ook een breed scala aan andere activiteiten georganiseerd. Je vervolgt je tocht en steekt ter hoogte van Muiderberg het water weer over. Je vervolgt je weg naar Naarden, waar je Fort Ronduit ziet liggen. Het fort werd gebouwd tussen 1873 en 1875 op de restanten van een verdedigingswerk dat hier al eerder stond. Het maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en verdedigde op deze strategische plek de buitendijkse gronden die zich uitstrekten ten noorden van de vesting van Naarden. Het fort, dat een rijksmonument is, heeft een wachthuis en een bomvrije kazerne die worden verbonden met een kraanbrug. Het geheel is omgeven door een natte gracht. Zo kom je terug in Huizen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

77
77 (Havenstraat, 1271AD, Huizen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

77
Jouw startpunt
Knooppunt 77
Havenstraat
1271AD Huizen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

IJsselmeerstraat
1271GA Huizen

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Ronduit

Fort Ronduit

Fort

Fort Ronduit werd in 1873 ten noorden van de vesting Naarden g...

Meer informatie
Geen foto van Goede Rede

Goede Rede

Kapel of kruis

De hoeksteen van de samenleving in oude en moderne tijden zijn...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115995 | Toegevoegd op 23-1-2013 | Laatst gewijzigd op 2-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding