Bij Medemblik tussen de Bloembollen

Fietsroute 115989

Aangeboden door:

2215 146

Omschrijving

Prachtige velden kleuren de omgeving van Medemblik, een streek waar veel bloembollenkwekers hun bloemen telen. Het is één van de kleurrijkste streken van Nederland, waar stroken groene weilanden en de bollenvelden elkaar afwisselen. De kleurrijke lente- en zomerseizoenen worden ingeluid met de bloei van krokussen en de prachtige kleuren van verschillende soorten tulpen, narcissen en hyacinten zetten daarna snel door, terwijl in de nazomer gladiolen, dahlia’s, anjers en asters zorgen voor een tweede schitterende zee van diverse kleuren. Parkeer je auto bij supermarkt V.O.F. Lin en Wang. Tref hier de laatste voorbereidingen voor je op weg gaat: koop wat vers fruit, lekkere broodjes en beleg en maak een keuze uit de vele flesjes drinken die de supermarkt in zijn schappen heeft staan. Met de Museumstoomtram Hoorn (SHM) kan je met oude stoomtreinen over oude sporen de regio Hoorn-Medemblik ontdekken. Op 23 mei 1968 werden hier de eerste ritten met voormalige goederen- en rangeeremplacement van station Hoorn al gemaakt. Het reizen door het moderne landschap met historische machines is leuk om te doen. Twisk shm is één de stations op deze route. Een ander station is Opperdoes shm. Dit station werd ooit geopend in 1887 voor reizigersvervoer, maar in de loop der jaren heeft het station goederenvervoer gefaciliteerd. In Medemblik aangekomen staat achtkante stellingmolen De Herder op de plaats waar tot 1947 nog een korenmolen stond. De bouw werd in 1988 gestart en in 1990 werd de molen door Prins Claus geopend. Sindsdien is hij regelmatig in bedrijf. Verschillende onderdelen van de molen zijn afkomstig van een oude molen uit Willeskop, die ook De Herder heette. Ook het Kasteel van Radboud staat in Medemblik. Volgens een legende uit 1517 stond hier in de zevende eeuw al een kasteel, hoewel er nooit zijn resten van deze burcht zijn gevonden. Aan het eind van de dertiende eeuw werd hier een sterke vesting gebouwd, waartoe graaf Floris V van Holland opdracht gaf. Hij liet deze burcht bouwen als onderdeel van een reeks burchten om de Westfriezen in bedwang te houden. Tegenwoordig worden er op en rond de burcht heel veel activiteiten georganiseerd. Bij het eindpunt van de route, zal je ongetwijfeld trek hebben gekregen van de fietstocht. In de supermarkt kan je alle spulletjes kopen om thuis een heerlijk maal te bereiden en je maag binnen je eigen, gezellige huiselijke sfeer te vullen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

74
74 (Onderdijk, 1693CB, Medemblik, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

74
Jouw startpunt
Knooppunt 74
Onderdijk
1693CB Medemblik
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kagerdijk
1693AZ Medemblik

VVV-agentschap Medemblik bij Stadshaven Pekelharinghaven

Pekelharinghaven 50
1671 HM Medemblik
+31 (0)227 54 16 86
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Twisk ShHM

Twisk ShHM

Toeristische treinstation

Bij deze toeristische attractie kun je een ritje maken met een...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Harmpje, Gelderland

op:

"Mooie route maar niet meer dan dat"

  op:

"Afwisselende route en fijne fietspaden"

 geplaatst op:  

We hebben de route uitgebreid met 25 km. O.a. door Twisk het mooiste dorp van Noord-Holland, Lambertschaag, Abbekerk, Wognum, Nibbixwoud, etc.

Karin

op:

Yvonne , Noord-Holland

op:

Trudy

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115989 | Toegevoegd op 23-1-2013 | Laatst gewijzigd op 10-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding