Oude Tonge Benedensas Steenbergen

Fietsroute 115971

Aangeboden door:

3121 113

Omschrijving

Steenbergen heeft een oppervlakte van 160 vierkante kilometer, waarvan een groot deel bestaat uit een prachtig uitgestrekt polderlandschap en tien vierkante kilometer aan water. Fiets door het ontgonnen landbouwgebied en geniet van de weidsheid van het Brabantse landschap. Een prachtig voorbeeld van de historie van deze omgeving is Fort Henricus. Dit fort wordt ook wel Fort Hendrik genoemd en werd aangelegd in 1626. De functie van het fort was het verdedigen van de haven van Steenbergen. Op de strategische plek waar het fort verrees, stond in 1594 ook al een ander fort.. Het fort heeft vijf bastions en een natte gracht met een contrescarp. In 1809 is het fort voor de laatste keer in paraatheid gebracht, toen de Britten met een invasie in Zeeland dreigden. Het fort behoorde tot de West-Brabantse Waterlinie en verloor verdedigende zijn functie in 1812. Voordat je op verkenning gaat door het polderlandschap, kan je bij het startpunt van de route, supermarkt supermarkt A. Beerendonk V.O.F. in Stampersgat, alles kopen wat je nodig denkt te hebben op je fietstocht: van dorstlessende appels en flesjes water tot hartige tussendoortjes om de honger te stillen. Het is immers heerlijk om midden in de natuur te lunchen of te pauzeren. Natuurlijk kan je ook even de supermarkt binnen lopen aan het einde van je tocht, om je voor te bereiden op het avondeten, zodat je thuis gezellig kunt nagenieten van alle indrukken die je in de natuur hebt opgedaan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

68
68 (Zuidzeedijk, 4751VC, Halderberge, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

68
Jouw startpunt
Knooppunt 68
Zuidzeedijk
4751VC Halderberge
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

't Keperke
4751KK Halderberge

Oplaadpunt

Gastelsedijk Zuid
4751VS Halderberge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Henricus - Etappe 3 - ZWL

Fort Henricus

Fort

Verscholen tussen de polders en het Vliet ligt het voormalige ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Etienne, Antwerpen

op:

Annemiek

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115971 | Toegevoegd op 23-1-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding