Een stil stukje Drenthe rondom Mantinge

Fietsroute 115916

Aangeboden door:

9241 246

Omschrijving

Sprookjesachtige heidevelden met vennetjes, weelderige bosgebieden, uitgestrekte velden, je vindt het allemaal op deze route. Maak een mooie fietstocht in het gebied tussen Noordscheschut en Mantinge en laat je verrassen door de natuurpracht die je hier vindt.

Grand Café – Hotel Martensplek
Het ontginningsdorp Noordscheschut vormt het startpunt van deze route. Dit plaatsje is ontstaan als een lintdorpje langs het kanaal waar voornamelijk veengravers zich vestigden. Later werd het dorpje uitgebreid. Vanuit hier zet je koers naar Nieuw-Balinge en Mantinge. Na ruim 8 kilometer fietsen kun je een pauze inlassen bij Grand Café – Hotel Martensplek. Vul hier je energievoorraad aan met een lekkere maaltijd en stap daarna weer lekker op de fiets. Vanuit hier kun je ook route 178512, 178509 en 542928 volgen.

Boswachterij Gees
Even verderop fiets je door boswachterij Gees. Dit stille stukje Drenthe ligt een stukje verwijderd van de drukke bewoonde wereld en daarom kun je er ultiem tot rust komen. De boswachterij ligt iets hoger dan het omringende grasland en daardoor kun je er genieten van prachtige uitzichten. Dit bos werd aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Vanuit Mantinge fiets je door een groen gebied weer terug naar Noordscheschut. Je eindigt je tochtje op dezelfde plek waar je de route gestart bent.

Het Hullenzand
Een ander natuurgebied waar je doorheen fietst is het Hullenzand. In dit gebied vind je de zeldzame jeneverbessenstruik. Deze plant is bijna uitgestorven in Nederland, maar sinds 2009 groeit de struik hier weer. Verder vind je hier adders, ringslagen, dassen, vossen en boommarters. Houd je ogen goed open om een glimp op te vangen van deze natuurlijke bewoners van het gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

37
37 (Zwarte Dijkje, 7914PB, Hoogeveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

37
Jouw startpunt
Knooppunt 37
Zwarte Dijkje
7914PB Hoogeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Meester Cramerweg
7905TA Hoogeveen

Leliestraat 4

Leliestraat 8
7906 PC Hoogeveen
0528 - 23 07 94
Stuur een mail

hoogeveen

Crerarstraat
7901AA Hoogeveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Martensplek

Grand Café - Hotel Martensplek

Restaurant

Grand Café – Hotel Martensplek is gelegen aan de rand van het ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi en goede fiets paden"

  op:

"Afwisselde route in landschap maar wel veel fouten."

 geplaatst op:

Er missen 2 nummers in de route. Na nr 38 komt eerst nr 24 en dan pas nr 18. En na nr 60 komt eerst nr 64 en dan pas 62. En als je aan het einde bent bij nr 23 dan is het nog een heel eind om weer op nummer 37, waar wij de auto hadden staan te komen. Deze aansluiting was bij andere routes beter. Aan het einde van nr 62 kun je ook voor nr 38 kiezen ipv 10, ik denk dat dat een betere keuze is. Maar dit hebben wij dus niet uitgeprobeerd. Verder een leuke route met verschillende landschappen, dieren in de vrije natuur en kneuterige dorpjes. Veel plezier!

"Leuke route met veel afwisseling tussen natuur en dorpjes"

  op:

Jan, Anders

op:

"Zonnig langs de zonnebloemen"

 geplaatst op:

Een afwisselende route door bos en hei en langs landbouwgrond. Enkele bloeiende velden met zonnebloemen ontbraken niet. Goede wegen. Weinig horeca, in Mantigne een leuk theehuis waar een tosti kan worden gegeten.

Henriëtte, Anders

op:

"Lekker rustig!"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115916 | Toegevoegd op 21-1-2013 | Laatst gewijzigd op 1-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding