Kleine heide door Bree

Fietsroute 115862

Aangeboden door:

1490 29

Omschrijving

Het Belgische Bree, gelegen in de provincie Limburg, verkreeg haar stadsrechten in de dertiende eeuw, maar het gebied werd al bevolkt in het neolithicum, de bronstijd, de Romeinse tijd en de Merovingische tijd. In 1366 behoorde het tot één van de meest voorname steden van het prinsbisdom Luik, nadat Bree volledig werd omwald en omgeven door een soort gracht van zeven meter breed die een stadsgraaf genoemd wordt. Bree had vier stadspoorten die de Gerdingerpoort, de Nieuwstadpoort, de Kloosterpoort en de Itterpoort werden genoemd. Op de stadsmuur stonden twee torens: de Grauwe Toren en de Witte Toren, waarin zich een kruitmolen bevond..De verdedigingstorens zijn gedeeltelijk gerestaureerd en verwijzen nog naar het middeleeuws verleden van de stad. Je fietst ook een stukje door het noordelijke gedeelte van het Gruitroderbos, een 660 hectare ten noorden dat deel uitmaakt van natuurgebied Duinengordel. Dit langgerekte complex van landduinen stekt zich van Hechtel uit tot Neeroeteren en ontstond in de laatste fase van de IJstijd, die ongeveer 10.000 jaar voor Christus het gebied in zijn greep hield. Tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw werden er utigestrekte dennenbossen aangelegd om de duinen vast te houden, maar op enkele plaatsen zijn de oorspronkelijke heide- en stuifzandgebieden behouden gebleven. In het bos loopt ook kaarsrechte dreef van enkele kilometers lang: de Geuzenbaan. De naam verwijst naar de troepen van Willem van Oranje die in 1568 hier langs trokken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

7
7 (Kapelstraat, 3960, Bree, Flanders, Belgium)
3.54 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

7
Jouw startpunt
Knooppunt 7
Kapelstraat
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Parking

Bocholterstraat
3960 Bree

Bezoekerscentrum Natuurpunthuis Mariahof

Mariahofstraat
3960 Bree

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer goede app"

 geplaatst op:

Nu hij aan gepast is met herberekening wanneer u van de route afwijkt.zeer goed

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115862 | Toegevoegd op 17-1-2013 | Laatst gewijzigd op 4-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding