Tussen Bussloo en Voorst

Fietsroute 115785

Aangeboden door:

6185 255

Omschrijving

Deze route voer je door het oostelijk gedeelte van de Veluwe. Hier vind je rustieke dorpjes, weilanden, landgoederen en historische wateren graanmolens. Voorst zelf is vooral bekend om zijn 15e-eeuwse kerkje, Korenmolen De Zwaan en de Verborgen Tuinen van Bert Loman. Op het zuidelijkste puntje van de route kom je langs De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek. Deze molen fabriceert papier sinds 1622 en is nog in originele staat. Verderop kom je langs Het Apeldoorns Kanaal, dat in 1869 werd gegraven om Apeldoorn te verbinden met de IJssel. Het kanaal maakt een paar grote bochten om twee puinwaaiers van de Veluwse stuwwal. Nadat je Lieren hebt aangedaan kom je bij Geitenboerderij Van 't Hooi land. Wellicht zijn er jonge geitjes, of heb je wel trek in een een verfrissend glaasje geitenmelk! Verderop vind je Recreatieplas Bussloo, die in 1969 uit een zandafgraving is ontstaan. Tijdens het afgraven werden resten gevonden van mammoet, wolharige neushoorn, reuzenhert en oeros. Aan de noordoostkant van de route kruis je de Veluwse bandijk en fiets je de polder De Wilpse Klei in, een afwisselend uiterwaardenlandschap met kolken, wilgen, meidoornhagen en een oude bomendijk. Tenslotte passeer je bij Gietelo de ruïne van Slot Nijenbeek. Het slot werd al vermeld in 1296 en werd vooral bekend door de gevangenschap in 1364 van hertog Reinald van Gelre.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Rijksweg, 7399AC, Brummen, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Rijksweg
7399AC Brummen
Plan route naar startpunt

empe-voorst

Rijksweg
7399AC Brummen

Oplaadpunt

Rijksstraatweg
7383AS Voorst

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Wilpermolen

De Wilpermolen

Windmolen

Deze ronde stenen molen stamt uit 1736. In 1766 is de molen he...

Meer informatie
Geen foto van De Middelste Molen

De Middelste Molen

Waterradmolen

De Middelste Molen is een papiermolen aan de Loenense beek. De...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jan

geplaatst op:

Veel ooievaars gezien

Marion, Gelderland

op:

"Aanrij route vanaf camping voor ons onduidelijk, daardoor route in tegengestelde richting gereden. Helaas is de route niet omkeerbaar, echt ‘n minpunt!"

 geplaatst op:

1, Aanwijzingen vanaf “huis” naar route voor ons onduidelijk. 2. Route is niet in tegengestelde richting in te stellen. 3. De route afbeelding draaide niet als ik mijn IPhone op z’n kop moest gebruiken.

"Mooie route, maar"

 geplaatst op:

Heel mooie route,maar bijna geen bankjes om even wat te drinken of wat te eten, verder kom je ook door geen dorpjes of steden,om rekening mee te houden. Veel plezier. Groetjes Toos en Joop

Fon

op:

G

op:

Fred , Gelderland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115785 | Toegevoegd op 9-1-2013 | Laatst gewijzigd op 25-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding