De groene Almere route

Fietsroute 115779

Aangeboden door:

2581 25

Omschrijving

Na de inpoldering van het Usselmeer ontstond in de Flevopolder niet alleen een stad met gevarieerde en spraakmakende architectuur, maar er was ook plaats voor ruimte, frisse lucht en natuur. In en rondom Almere zijn recreatiegebieden ontwikkeld en is waardevolle natuur ontstaan. Aan de zuidpunt van het Weerwater ligt de experimentele woonwijk De Fantasie, het resultaat van een prijsvraag met als thema 'ongewoon wonen'. Aan de westkant van Almere vind je een kleine kopie van de Oostvaardersplassen, met grillige kreken en moeraseilandjes: het Kromslootpark. Vanaf de westpunt aan de Oostvaardersdijk kun je het eilandje Pampus in het IJmeer zien. Een wal van aluminium zuilen in het strakke polderland symboliseert de zoektocht naar de zin van het menselijk bestaan. Tussen Buiten-Almere en het Markermeer liggen de Lepelaarplassen, genoemd naar de lepelaars die hier na het droogvallen van de polder neerstreken. Dit beschermde natuurgebied is een belangrijk broedgebied voor water-, moeras- en weidevogels. De schuwe lepelaars broeden op een eilandje, veilig voor roofdieren. Je rijd langs de Noorderplassen, waarna je uitkomt bij het Koningin Beatrixpark. Ondanks de enorme groei is tussen de stadswijken veel groen gereserveerd voor recreatie en natuur en zijn groene lobben aangelegd met wandel- en fietspaden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Esplanade
1315TG Almere
Plan route naar startpunt

VVV Almere

De Diagonaal
1315XE Almere
036 548 50 41
Stuur een mail

almere centrum

Busplein
1315KT Almere

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer mooie route"

 geplaatst op:

Adembenemend mooie route met veel natuur en stopgelegenheden

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115779 | Toegevoegd op 9-1-2013 | Laatst gewijzigd op 4-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding