Eiland van Schalwijk route

Fietsroute 115742

Aangeboden door:

5179 230

Omschrijving

Deze route, met als vertrekpunt Houten, leidt je door de Kromme Rijnstreek, dit gebied maakt deel uit van Nationaal Landschap Rivierenland. Een prachtig uitgestrekt gebied, overwegend agrarisch, met een afwisseling van weilanden en fruitboomgaarden. Je fietst langs de Lek, de uiterwaarden, maar komt ook langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Via het karakteristieke brinkdorp Werkhoven keer je terug naar het startpunt. Bezienswaardigheden onderweg Fort Honswijk In het gebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Biesbosch is vanaf het einde van de 16e eeuw een verdedigingswerk aangelegd: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door grote stukken land onder water te zetten werden de steden beschermd tegen vijanden. In de later gebouwde forten langs de linie, waren soldaten paraat. Je fietst langs Fort Werk aan de Waalse Wetering en Fort Honswijk, met het bijbehorende Fort Lunet aan de Snel. Fort Honswijk is vanaf 1841 gebouwd en was van alle forten het eerste en grootste. Veel forten hebben tegenwoordig een recreatieve en “groene”functie. Beide forten zijn niet voor het publiek geopend. Theetuin De Winkel Aan de Nachtdijk vind je theetuin De Winkel, van april t/m oktober dagelijks geopend, ook voor lunches en high tea, van 11 tot 18 uur. Samaya Aan de Hollendewagenweg zie je conferentiecentrum Samaya. In dit voormalige Augustinessenklooster worden nu conferenties en workshops gehouden. Ook zijn er mogelijkheden voor een individueel meerdaags verblijf. De kapel van Samaya is een officiële trouwlocatie van de gemeente Bunnik. Chateau de Akker Al 7000 jaar geleden maakten de Mesopotamiërs al drank van druiven. Door klimaatverandering, speciale druivenrassen en door verbeterde technieken om druiven ook op koude grond te verbouwen, schuift de grens van wijnmakende landen steeds verder op naar het noorden. Hoewel de supermarkten nog niet uitpuilen van de Nederlandse wijn, wordt wijn van eigen bodem wel steeds populairder. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie over deze regio ga je naar www.vvvwijkbijduurstede.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Plattelandwinkel De Achterdijk (Achterdijk, 3981 HA, Bunnik, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Plattelandwinkel De Achterdijk
Achterdijk
3981 HA Bunnik
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Stationsplein
3981 CK Bunnik

bunnik

Stationsplein
3981 CK Bunnik

Bezoekerscentrum Amelisweerd

Koningslaan
3981HD Bunnik

Ridderstede

Achterom 21
3995EJ Houten
030 - 636 17 73
Stuur een mail

VVV Houten

Onderdoor
3995DW Houten
06 14 118 577

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Plattelandwinkel De Achterdijk

Plattelandwinkel De Achterdijk

Streekproducten

Fruitboerderij en Plattelandwinkel De Achterdijk is een unieke...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Fort Honswijk

Fort Honswijk

Fort

Fort Honswijk werd tussen 1841 en 1848 gebouwd. Het bestond ui...

Meer informatie
Geen foto van Chateau De Akker

Chateau De Akker

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi Nederland"

 geplaatst op:

Leuke afwisselende route. Genoeg plekjes om te rusten en te genieten van de omgeving.

Hennie, Anders

op:

"Mooi langs forten en over de Lekdijk."

  op:

Olesya

op:

Hilde, Utrecht

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115742 | Toegevoegd op 19-12-2012 | Laatst gewijzigd op 22-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding