Leiden en het Kaaggebied

Fietsroute 115733

Aangeboden door:

10351 91

Omschrijving

Leiden is een historische stad met prachtige grachten, bijna drieduizend monumenten, twaalf toonaangevende musea en een bruisende stadskern. Naast de stad heeft de omgeving van Leiden ook veel te bieden. Via deze fietsroute maak je kennis met het buitengebied rondom de Kagerplassen. Kenmerkend voor deze omgeving is de afwisseling tussen het veenweidegebied (polders) en het water. Deze gebieden zijn onmiskenbaar landschappelijk fraai en cultuurhistorisch waardevol, vanwege het karakteristieke verkavelingpatroon, de markante windmolens en het nagenoeg ontbreken van bebouwing. Tijdens deze route kom je onder andere langs de dorpen Warmond, Buitenkaag, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade. De route eindigt in de binnenstad van Leiden waar je onder andere de Pieterskerk en de Hortus Botanicus kunt bekijken. Bezienswaardigheden onderweg - Huys te Warmont Het particulier bewoond "Huys te Warmont" ligt in een fraai park van ca 20ha en heeft de vorm van een laat 18de eeuws buiten, met middeleeuwse kasteelresten en is aan drie zijden door water omgeven. Het huis heeft nog een oorspronkelijk Louis XVI interieur. In een der torens hangt een van de oudste luidklokjes van Nederland Barbara genaamd uit het jaar 1392. - Vrouwe Vennemolen In 1632 werd “De Vrouw Venne” gebouwd op de plaats waar ze nu nog staat, samen met een “verlaet” een schutsluis die het niveau overbrugt tussen enerzijds de lager gelegen polder en anderzijds de hoger gelegen vaart. Deze fietsroute wordt je aangeboden door Visitor Centre Leiden/VVV Leiden. Voor meer informatie ga je naar www.vvvleiden.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Leiden
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Leiden
Stationsplein
2312AT Leiden
Plan route naar startpunt

leiden centraal

Schuttersveld
2316XG Leiden

Parkeerplaats centrum

Schipholweg
2312AR Leiden

Phila del Art

Galileiweg 8
2333BD Leiden
071 - 566 13 85
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Vrouw Venner

Vrouw Venner

Windmolen

Molen De Vrouw Venner is een poldermolen uit 1835 die werd geb...

Meer informatie
Geen foto van Park Landgoed Huys te Warmont

Park Landgoed Huys te Warmont

Park en tuin

Het landgoed rondom Huys te Warmont leent zich perfect voor ee...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115733 | Toegevoegd op 14-12-2012 | Laatst gewijzigd op 1-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding