Ronde cultuur en natuur Enschede

Fietsroute 115726

Aangeboden door:

8200 145

Omschrijving

Het begin- en eindpunt van deze route ligt in het bruisende centrum van Enschede, de grootste stad van Oost-Nederland met 156.000 inwoners. De Cultuurmijl leidt je van de binnenstad naar het culturele hart van de wijk Roombeek. Geniet van kunst in de culturele instellingen langs de route of bekijk de monumenten en spraakmakende architectuur in de wijk. Wanneer je aan de noordzijde de stad verlaat bevind je je direct in een prachtige natuurlijke omgeving. Je doorkruist Lonneker, bekend om haar karakteristieke molen de Lonnekermolen. Tussen knooppunt 30 en 31 ligt Twekkelo. Hier maak je kennis met het coulisselandschap, kenmerkend voor de natuur in Twente. De route doet vervolgens het dorp Boekelo aan, dat ook wel het ‘zoutdorp’ wordt genoemd. Je komt langs historische zouthuisjes, boortorens en de opstapplaats van de stoomtrein naar het Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen. Bij knooppunt 42 ligt Het Rutbeek, een gebied van 120 ha met bossen, waterpartijen, weilanden en recreatieve voorzieningen. Je fietst vanaf Het Rutbeek door bossen en weilanden richting de boerderij Erve Zwartkate uit 1280, vlakbij knooppunt 44 ten zuiden van Enschede. De route voert je vervolgens terug naar het stadshart. Niet ver van knooppunt 35 bevindt zich de mooiste synagoge van West-Europa. De Oude Markt met haar vele terrasjes vormt het eindpunt van je fietstocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

de graaff (Brammelerstraat, 7511JG, Enschede, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
de graaff
Brammelerstraat
7511JG Enschede
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Nijverheidstraat
7511JM Enschede

Treinstation Enschede

Stationsplein 33
7511 JD Enschede

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Lonnekermolen

Lonnekermolen

Windmolen

Deze molen werd hier gebouwd in 1851 als vervanger van een oud...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115726 | Toegevoegd op 11-12-2012 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding