De grens over bij Hulst

Fietsroute 115717

Aangeboden door:

6800 128

Omschrijving

Hulst is misschien wel de meest Vlaamse stad van Nederland. De gezellige Nederlands-Vlaamse mengelmoes komt door verschillende herindelingen en grenswijzigingen, waardoor twee culturen in elkaar zijn gaan overlopen. Hulst is een vestingstad, wat het fietsen in de buurt van de stad extra bijzonder maakt. De stad, die oorspronkelijk onversterkt was, groeide uit tot een indrukwekkend verdedigingswerk. Bolwerken en wallen werden rondom de stad opgeworpen en maakten Hulst tot een vrijwel onneembare vestingstad. Hulst werd permanent door militairen bezet om hem te verdedigen of om uitvallen te doen naar omliggende garnizoenen. Marcherende legers konden zich er veilig terugtrekken, terwijl de militairen in de stad een strategische machtsbasis hadden om aanvallen te plannen. De geschiedenis is vriendelijk geweest voor Hulst en veel mooie bezienswaardigheden uit vroeger tijden zijn behouden gebleven. Zo zijn de eeuwenoude stadspoorten uit (onder andere het begin van) de 18e eeuw nog in vol ornaat te zien en zijn er bolwerken (verdedigingsmuur van een verdedigingswerk zoals een fort of schans) en stadswallen die de stad omringen. De fietstocht leidt je ook langs de Stadsmolen van Hulst. Deze bakstenen bovenkruier werd in 1792 gebouwd om het graan van de gelegerde soldaten in Hulst te malen. Toen de molen staatseigendom werd en na 1930 stil kwam te staan raakte hij in verval, maar werd in 1956 weer gerestaureerd. De Stadsmolen, die voorheen ’s Lands Molen werd genoemd, is één van de weinige molens die een houten hoepelvang heeft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

49
49 (Markt, 4561EB, Hulst, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

49
Jouw startpunt
Knooppunt 49
Markt
4561EB Hulst
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Grote Markt
4561EB Hulst

Oplaadpunt

Grote Markt
4561EB Hulst

Infopunt #Inulst

Overdamstraat 15
4561 AL Hulst
(0)31 114 31 52 21
Stuur een mail

Klingspoor

Buitenstraat 11
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 3 229 02 14
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De Stadsmolen - Hulst

Stadsmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115717 | Toegevoegd op 6-12-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding