De natuur ontdekken vanuit Turnhout

Fietsroute 115714

Aangeboden door:

1810 27

Omschrijving

Natura 2000 is één van de belangrijke natuurgebieden van Europa. Landschap De Lierenman, waar natte en droge heide, maar ook bossen elkaar afwisselen, maakt hier deel van uit. Er is een weidevogelgebied, waar vele gevederde soorten in het broedseizoen naartoe trekken, maar ook andere dieren scharrelen hun kostje bij elkaar in De Lierenman. Aan de diversiteit wordt extra aandacht geschonken in te voeren beleid over het gebied, want de verschillende biotopen stellen deze hoge eisen aan de leefomgeving, waardoor ze zeldzaam en kwetsbaar zijn geworden. De bekendste plant die in natuurgebied De Lierenman groeit, is ongetwijfeld de wilde gagel, waarvan de mannelijke planten tussen maart en april oranjebruin kleuren. Waar wilde gagel groeit, worden niet alleen je ogen verwend, maar ook je neus. Een harsachtige geur verspreid zich en wordt versterkt wanneer er over het blad wordt gewreven. Vroeger werd wilde gagel gebruikt om bier te kruiden of om ongedierte te verdrijven. Naast wilde gagel zal je in het gebied ook gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek en stuifduinen aantreffen. De bossen zijn begroeid met eiken, berken en dennen, terwijl groengelige halmen op schrale graslanden hier en daar in de wind wuiven. Wil je meer weten over Landschap De Lierenman voordat je op de fiets het gebied gaat verkennen, loop dan voor meer informatie binnen bij het bezoekerscentrum aan de rand van het gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

1
1 (toegang NRS 89 - 97, 2300, Turnhout, Antwerpen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

1
Jouw startpunt
Knooppunt 1
toegang NRS 89 - 97
2300 Turnhout
Plan route naar startpunt

Warande

Kasteelplein
2300 Turnhout

Toerisme Turnhout

Grote Markt 44
2300 Turnhout
+32 (0)14 44 33 55

Klein Engelandhoeve

Klein Engeland 29
2300 Turnhout

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115714 | Toegevoegd op 5-12-2012 | Laatst gewijzigd op 21-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding