Langs de Maasboulevard in Maastricht

Fietsroute 115713

Aangeboden door:

4230 56

Omschrijving

Fietsen door hartje Maastricht, langs de oever van de rivier en over de Maasboulevard, is een geweldige belevenis. Hier proef je de sfeer van de Limburgse hoofdstad en wordt duidelijk waarom Maastricht bekend staat als één van de gezelligste steden van Nederland. De mysterieuze diepte en kracht van de rivier is sfeerbepalend tijdens je fietstocht. Grote en kleine vracht-, stoom- en zeilschepen voeren gestaag langs en geven je een goed idee van het belang dat Nederland heeft bij transport over water. Maar de Maas heeft meerdere functies, want ook aan ontspanning op het water is geen gebrek; meerdere rederijen varen over de Maas om recreanten kennis te laten maken met de rivier en de stad. Aan de Maasboulevard zijn verschillende bedrijven en winkels gevestigd, waar mensen in- en uitlopen. Dit vormt een mooi contrast met de rust die de brede Maas uitstraalt. De boulevard wordt geleidelijk aan minder druk en het bedrijfsleven maakt plaats voor een groenere uitstraling. In deze omgeving staan ook veel wijngaarden, waar verschillende soorten druiven worden gekweekt. Met de Bourgondische reputatie van Maastricht is het ook niet moeilijk voor te stellen dat diverse wijnen hier hun herkomst vinden. Behalve langs water, wijngaarden, winkels en bedrijven in en net buiten het centrum van Maastricht, leidt de route je langs molen van Lombok in de Maastrichtse wijk Sint Pieter. De middenslagmolen dateert oorspronkelijk van rond 1500 en werd gebouwd op de oever van de linkerrivier de Jeker, een aftakking van de Maas. Vroeger stonden er twee uit mergel opgetrokken molengebouwen; eentje werd gebruikt als graanmolen, de andere als oliemolen. Alleen de graanmolen heeft nog een ijzeren molenrad uit 1937. Dit gebouw, dat tot 1960 in bedrijf bleef, wordt daarom nog aangeduid als ‘de molens van Lombok’.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Mergelweg
6212NJ Maastricht
Plan route naar startpunt

Belevingscentrum de Brug van Vroenhoven

Maastrichtersteenweg 212
3770 Riemst

VVV Maastricht

Muntstraat
6211EH Maastricht
043 325 21 21
Stuur een mail

maastricht randwyck

Joseph Bechlaan
6229GW Maastricht

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen van Lombok

Molen van Lombok

Waterradmolen

Molens aangedreven met zuivere natuurkracht van beken en strom...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115713 | Toegevoegd op 5-12-2012 | Laatst gewijzigd op 1-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding