Rondje 'Aan de Vrenen'

Fietsroute 115711

Aangeboden door:

1791 16

Omschrijving

In deze Belgische regio kan je heerlijk fietsen door het groene landschap. Er liggen gezellige kleine dorpjes in de omgeving waar je vriendelijk onthaald wordt. Deze hebben vaak een rijke geschiedenis, zoals het lieflijke Helchteren. De oudste vermelding van dit dorp duikt op in 1107, maar toen werd het nog Haletra genoemd. De naam verwijst naar één of meer van de volgende zeven betekenissen: heiligehuis of kalkhuis, barre streek, hazelaarsbos, heilige boom, strook land, teenwilgegebied en jeneverbessengebied. Het dorp ligt op het Kempens Plateau en is 70 tot 80 meter hoog. Helchteren heeft een aantal bos- en natuurgebieden, waar landgoederen als vlekken in liggen, maar op de heide zijn ook delen afgezet als militair oefenterrein. Ook het dorp Ellikom is de moeite van een vermelding waard. Het is één van de oudste woonkernen in de Limburgse Kempen en de eerste vermelding dateert van 1314, toen de naam nog nog werd geschreven als “Elleken”. Dit wijst er op dat het gebied als door de Franken werd bewoond, want vrij vertaald betekent het “woning van de lieden van Alja”. Uit archeologische vondsten blijkt dat Ellikom in de Romeinse tijd al bewoond werd, en mogelijk zelfs nog eerder.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

2
2 (Weg naar Ellikom, 3670, Oudsbergen, Vlaanderen, België)
3.38 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

2
Jouw startpunt
Knooppunt 2
Weg naar Ellikom
3670 Oudsbergen
Plan route naar startpunt

Kapelanijstraat
3670 Meeuwen-Gruitrode

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Eric, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115711 | Toegevoegd op 5-12-2012 | Laatst gewijzigd op 23-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding