Turnhout speelt met de grens

Fietsroute 115709

Aangeboden door:

23897 182

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de omgeving van Turnhout en Baarle. Je fietst over de zanderige grond van de Kempen met heidevelden, weilanden of vennen. Onderweg steek je een paar keer de grens over tussen België en Nederland. Verleg je grenzen met deze grensoverschrijdende fietstocht.

Van Turnhout naar Baarle

Toerisme Turnhout in de oergezellige stad Turnhout vormt het startpunt van deze route. Deze stad staat ook wel bekend als de ‘speelkaartenstad’. In 1826 zette Pieter Jozef Brepols Turnhout op de wereldkaart door er de eerste speelkaarten te laten drukken. Al snel kwam de industrie op gang en zo werd Turnhout één van de belangrijkste producenten van speelkaarten ter wereld. In het Nationaal Museum van de Speelkaart kom je meer te weten over deze historie van de stad. Andere bezienswaardigheden in Turnhout zijn onder andere het kasteel van de hertogen van Brabant, de Sint-Pieterskerk, het Begijnhof en het Taxandriamuseum. Vanuit het centrum van Turnhout fiets je door een vennengebied naar het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau.

Terug over de Belgische grens
Vervolgens fiets je België weer in naar het dorpje Merksplas. Aan het einde van de route kom je weer uit in het centrum van Turnhout. Onderweg fiets je door bossen en langs weidevelden, akkers en vennen. Vanuit Turnhout kun je ook route 316499 volgen om de zuidkant van Turnhout te ontdekken.

Bijzonder Baarle
Baarle is een bijzondere plaats die is verdeeld over de Belgische gemeente Baarle-Hertog en de Nederlandse gemeente Baarle-Nassau. De grens van België en Nederland loopt midden door dit plaatsje heen. Sommige gebouwen zijn zelfs precies op de grens gebouwd. Deze gekke constructie bestaat al sinds het jaar 1190. Dit plaatsje ligt midden op de Kempen met haar zanderige gronden en groene natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Turnhout (Grote Markt, 2300, Turnhout, Antwerpen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Turnhout
Grote Markt
2300 Turnhout
Plan route naar startpunt

Warande

Kasteelplein
2300 Turnhout

Klein Engelandhoeve

Klein Engeland 29
2300 Turnhout

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Turnhout

Toerisme Turnhout

Bezoekerscentrum

Turnhout ontstond op het kruispunt van twee grote handelsroute...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marijn

op:

"Mooie rit met afwisselend landschappen"

  op:

Nancy, Anders

op:

Margaretha

op:

Petrus, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115709 | Toegevoegd op 4-12-2012 | Laatst gewijzigd op 8-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding