De polders rondom Zoetermeer

Fietsroute 115703

Aangeboden door:

13255 154

Omschrijving

De polders tussen Zoetermeer, Leidschendam en Zoeterwoude bestaan uit weilanden die van elkaar gescheiden worden door tal van sloten en kreken. Maak een fietstocht door dit gebied en ontdek dit bijzondere, strak aangelegde gebied.

Polders, waterplassen en bossen
Vanuit Nootdorp fiets je al snel de polders in. Je fietst onder andere langs de Driemanspolder Bovenmolen, de Driemandspolder Middenmolen en de Driemandspolder Ondermolen. Deze molens bemaalden vroeger een deel van de Driemanspolder. Tegenwoordig worden ze gebruikt als reservebemaling als het water erg hoog staat in dit gebied. Even verderop fiets je langs de plassen van het Leidschendammerhout, een langgerekt nat natuurgebied. Je vindt hier verschillende soorten vogels zoals wilde ganzen en krakeenden. Ook fiets je door het jonge bos De Balij. Het oudste deel van dit bos werd in 1992 aangelegd voor de Floriade. Sindsdien is het bos uitgebreid met moerassen en beboste stukjes vol beuken, eiken en wilgen. Vanuit hier kun je genieten van prachtige doorkijkjes met zicht op de polders.

De Vang - eten & drinken
Het start- en eindpunt van deze route ligt aan de rand van Nootdorp bij restaurant De Vang - eten & drinken. Hier kun je genieten van een hapje en drankje in een oude graanschuur die is omgetoverd tot een sfeervol restaurant. Naast het restaurant vind je korenmolen Windlust.

Prachtige poldermolens
De Driemanspolder Bovenmolen, de Driemanspolder Middenmolen en de Driemandspolder Ondermolen stammen alle drie uit 1672. Tot 1952 hebben deze molens gefunctioneerd als één van de twee molendriegangen die de polder bemaalden. Af en toe draaien de molens en dat is een prachtig gezicht in de polders. Al van veraf domineren deze molens het landschap. Een Hollandser landschap vind je bijna nergens.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Vang - eten & drinken
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Vang - eten & drinken
Oudeweg
2631 PB Nootdorp
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oudeweg
2631 PJ Pijnacker-Nootdorp

leidschenveen

Laan van Leidschenveen
2493CT Den Haag

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Vang eten en drinken

De Vang - eten & drinken

Fietscafe

De Vang - eten & drinken is gevestigd in de voormalige graansc...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Driemanspolder (onder)-Leidschendam

Driemanspolder (Ondermolen)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Driemanspolder (boven)-Leidschendam

Driemanspolder Bovenmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Driemanspolder (middel)-Leidschendam

Driemanspolder Middelmolen)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie route, maar niet alles klopt"

 geplaatst op:

tussen punt 46 en punt 1 (stukje paralel noordelijk A12) kloppen de routebordjes niet. Na knooppunt 46 moet je knooppunt 1 volgen. Echter ter plekke is er nergens verwijzing naar 1 te zien. Ook niet op grote overzichtbord bij knooppunt 46. Er wordt daar gesproken over knooppunt 10,11,12. We hebben de route andersom gereden en dan blijkt dat je vanaf knooppunt 46 de punten 10 en 12 moet aanhouden om bij punt 1 te komen. Heel verwarrend en vervelend.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115703 | Toegevoegd op 4-12-2012 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding