Verken Boswachterij Austerlitz en de Leusderheide

Fietsroute 115687

Aangeboden door:

26151 329

Omschrijving

Lekker fietsen door de natuur, dat is geen enkel probleem op de Utrechtse Heuvelrug. Deze route neemt je mee door Boswachterij Austerlitz in het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je vindt hier onder andere een groot heidegebied.

Boswachterij Austerlitz
Boswachterij Austerlitz was de plek waar het Franse leger Kamp Zeist aanlegde in 1804. Daaruit ontstond het dorp Austerlitz, dat werd vernoemd naar de plaats in Tsjechoslowakije waar Napoleon een overwinning behaalde op Russische en Oostenrijkse troepen. Toen de Fransen het gebied verlieten werd het omgetoverd tot een mooi natuurgebied door sparren, eiken, dennen en beuken aan te planten. Verder werden er hier fraaie landhuizen gebouwd met parken eromheen. Inmiddels zijn deze landhuizen alweer verdwenen, maar hier en daar vind je wel nog een statige beukenlaan uit deze tijd. Verder fiets je langs de Leusderheide. In de middeleeuwen lieten boeren uit de omgeving hun vee hier massaal grazen en zo ontstond het uitgestrekte heide- en stuifzandgebied.

Pannenkoekenhuis Princenhof
Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Pannenkoekenhuis Princenhof. Hier kun je terecht voor een welverdiend hapje en een drankje. Ga voor een heerlijke pannenkoek om je energievoorraad aan te vullen of ga voor een korte pauze met een kopje koffie.

Landgoed Den Treek
Na ongeveer twintig kilometer fietsen kom je bij landgoed Den Treek – Henschoten. Dit landgoed is bijna 2000 hectare groot en ligt op het punt waar de Utrechtse Heuvelrug overgaat in de Gelderse Vallei. Het landgoed is dicht bebost, maar er zijn ook landbouwgronden aangelegd. Tussen de bomen en de akkervelden zijn ook stukken heidegebied, zandverstuivingen en vennen te vinden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekenhuis Princenhof
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekenhuis Princenhof
Hoofdstraat
3971 KA Driebergen-Rijsenburg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hoofdstraat
3972 KA Utrechtse Heuvelrug

Station Driebergen-Zeist

Stationsweg 4
3972 KA Driebergen-Rijsenburg

VVV Zeist

Slotlaan
3701AE Zeist
030 697 40 07
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes086.png

Pannenkoekenhuis Princenhof

Restaurant

Pannenkoekenhuis en Lunch- restaurant Princenhof is een sfeerv...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Landgoed den Treek

Landgoed Den Treek

Landgoed

Gelegen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Geld...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"prachtige route bijna helemaal in natuur"

 geplaatst op:

Hele leuke route, vooral ook als t erg warm is want je fietst het grootste gedeelte in het bos. Opmerking: knooppunt 3 is erg onduidelijk aangegeven en ook de straatnaam klopt niet. Tip: je komt uit een bocht en dan moet je rechtdoor brede weg op. (waarschijnlijk Oude Postweg) dus niet rechtsaf!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115687 | Toegevoegd op 28-11-2012 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding