Oldebroekse Heide I

Fietsroute 115682

Aangeboden door:

6597 336

Omschrijving

Ga op ontdekkingstocht door het heidegebied van de Oldebroekse Heide, fiets door en langs gezellige dorpen en verken de graslanden van de IJsselvallei. Op de Oldebroekse Heide is het nooit saai. Als militair oefenterrein is de heide niet overal vrij toegankelijk, maar de grote en kleinere zandverstuivingen, de heide, de ruigtes en de bosjes bieden een fraaie afwisseling in het landschap. Er leven voldoende reptielen en amfibieën in het gebied om een adder, een ringslang of een salamander te kunnen spotten wanneer je goed oplet. De IJsselvallei is een heel ander type natuurgebied. Hier tref je een vochtig, donker en varenrijk loofbos aan, maar ook een blauw grasland met zeldzame planten en dieren én het typische Nederlandse akkerlandschap. Je kunt je auto gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Dellenweg in Epe. Vanaf de Dellenweg leidt de route over de Oldebroekseheide naar het statige Landgoed en Kasteel Vosbergen. Het prachtige woonhuis moet al in de 16e eeuw gebouwd zijn. Het kleine kasteel is niet erg groot, maar wel uniek gebleven doordat het vrijwel geen wijzigingen of uitbreidingen heeft ondergaan. Het resultaat is een gaaf, omgracht bakstenen woonhuis, dat niet toegankelijk is voor publiek. Het landgoed wat om de woning heen ligt, kan wel bezocht worden. Je vervolgt je tocht en steekt de meanderende rivier van Westervoort over, zodat je dieper de IJsselvallei in fietst. Uitkijkend over de gras-, wei- en akkerlanden fiets je langs de oevers van de rivier. Wanneer je deze weer oversteekt, tref je in Veessen de Mölle van Bats aan. Deze korenmolen werd in 19779 gebouwd en 111 jaar later werd er naast de houten achtkante stellingmolen ook nog een stoommalerij gebouwd, die na 1945 stil kwam te staan. Tegenwoordig stelt een vrijwillige molenaar, nadat in 1996 de toenmalige molenaar werd vermoord, de molen wekelijks in bedrijf. Heb je na je fietstocht nog energie over om het aangrenzende Nationaal Park te verkennen, dan kan dat natuurlijk ook. Wandel met het hele gezin door de groene omgeving voor een heerlijk dagje uit!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

96
96 (Zeuvenbargweg, 8162NA, Epe, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

96
Jouw startpunt
Knooppunt 96
Zeuvenbargweg
8162NA Epe
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Dellenweg
8162NC Epe

VVV Epe

Pastoor Somstraat 6
8162 AK Epe
+31 (0)578 74 50 19
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Molle van Bats Veessen

Mölle van Bats

Windmolen

Deze karakteristieke korenmolen stamt al uit de achttiende eeu...

Meer informatie
Geen foto van Landgoed en Kasteel Vosbergen

Landgoed en Kasteel Vosbergen

Landgoed

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route langs heide en vrldrn"

 geplaatst op:

Prachtig

"Het is een fantastische route, afwisselend en extra mooi nu de heide in bloei stond. De fietspaden zijn breed en overzichtelijk, echt een aanrader"

  op:  

G, Anders

op:

Bert, Anders

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Leuke afwisselende tocht. Polders,water, heide en bossen Let op vastrijden voetveer, deze vaart vaak niet.

"Prachtige route als de heide bloeit"

 geplaatst op:

Zijn gestart in Wijhe omdat we daar wonen, Gelijk de pont genomen aangezien het kozakkenveer niet vaart vanwege corona. Mooie route en toch nog weer fietspaden tegengekomen die we nog niet kenden, Wel jammer dat er geen verwijzing was om even links af te slaan bij de Ossenweg om de Ossenstal even te bezoeken. We hadden wel zin in iets te drinken.

Nel, Limburg

geplaatst op:

Alleen om moeten rijden het kozakkenveer lag uit de vaart ivm Corona, daardoor werd de route 10 km langer

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115682 | Toegevoegd op 24-11-2012 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding