Renderklippenroute

Fietsroute 115663

Aangeboden door:

4498 70

Omschrijving

De Renderklippenroute verbindt Heerde, Oene en Epe. Start de Renderklippenroute bij een van de genoemde knooppunten (bijv. 62) en volg tijdens jouw fietstocht de pijlen met het volgende knooppuntnummer (61, 96 enz.). De route is in twee richtingen te fietsen. Voor meer fiets- en wandelroutes kun je terecht bij VVV Heerde, Kerkstraat 1 of VVV Epe, Pastoor Somstraat 6. In Heerde ligt in de buurt van knooppunt 94 Oudheidkamer Villa Jacoba. Alhoewel deze oudheidkamer maar beperkt geopend is, is de entree wel gratis. Vlakbij het buurtschap Zuuk kun je terecht bij museumboerderij Hagedoorns Plaatse. Deze Saksische boerderij uit 1715 is zodanig ingericht dat het net lijkt alsof de familie die hier rond 1900 woonde en werkte, even weg is. En dan de Renderklippen, de naamgever van deze route. De Renderklippen is vele duizenden jaren geleden gevormd door ijs, water, en ten slotte de mens. In de loop van twee miljoen jaar deponeerden Rijn en Maas talloze tonnen slib, zand, grond en keien in Nederland. De wind kon zijn gang gaan en verplaatste grote hoeveelheden zand over enorme afstanden. De tientallen meters hoge Renderklippen, die een prachtig uitzicht over het landschap geven, zijn daar nog het imposante bewijs van. De uitgestrektheid en de verlatenheid van dit gebied maken juist bij donker winterweer erg veel indruk. Heuveltjes, zandpaden, meertjes en her en der een eenzame boom zijn typerend voor het gebied. Er lopen herten, reeën, wilde zwijnen en schapen rond. De oude schaapskooi is kenmerkend voor de Renderklippen. De kooi biedt onderdak aan zo’n 150 volwassen schapen. © Deze fietsroute wordt je aangeboden door Veluws Bureau voor Toerisme. Bezoek voor meer informatie over deze regio www.develuwe.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

94
94 (Gelderland, 8181HR, Heerde, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

94
Jouw startpunt
Knooppunt 94
Gelderland
8181HR Heerde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsstraat
8181HM Heerde

Kanaalstraat

Dorpstraat
8181DC Heerde
0578 - 69 17 91
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Prachtig oud Hollandsch landschapskenmerk waar schapen in verv...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115663 | Toegevoegd op 13-11-2012 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding