Veluwezoomroute

Fietsroute 115661

Aangeboden door:

8571 181

Omschrijving

Deze prachtige route gaat voor een groot deel door het Nationaal Park De Veluwezoom. Het is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Je vindt er uitgestrekte bossen en heidevelden, restanten stuifzand en landgoederen. In 1930 werd Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park. Je kunt de route bij ieder knooppunt op de route starten. De route is in twee richtingen te fietsen. Het bekendste punt in het Nationaal Park De Veluwezoom is de ‘Posbank’, waar je bij helder weer tot in Duitsland kan kijken. Laat je fiets achter op een van de parkeerplaatsen aan de rand van het natuurgebied en ontdek wandelend de unieke plekjes. Daarna heerlijk uitrusten, wat drinken en genieten van het uitzicht vanaf Koepel, de Kaap of Paviljoen de Posbank. Ook in de bossen rondom Loenen is het de moeite waard om van je fiets te stappen. Breng een bezoek aan de Schaapskooi (tussen de knooppunten 32 en 87) of de Ere Begraafplaats (knooppunt 28), waar Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven liggen. Tussen de knooppunten 28 en 51 vind je de Loenense Waterval, de grootste natuurlijke waterval van Nederland, waar het water een val van zo’n 15 meter maakt. Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek (gelegen tussen de knooppunten 52 en 58) produceert al sinds 1622 papier. De Middelste Molen is de enige authentieke, door waterkracht aangedreven, producerende papierfabriek in Nederland. De productie, enige malen per week, gebeurt zowel machinaal als met de hand. Het proces is nog steeds hetzelfde als bijna 400 jaar geleden. Je kunt de papierfabriek tijdens de fietstocht bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de tocht passeer je een deel van de zogenaamde ‘Koning Willem III-spoorlijn’ welke vanaf Apeldoorn via Beekbergen, Immenbergweg, Loenen en Eerbeek naar Dieren loopt. In de zomermaanden en tijdens speciale feestdagen kun je de stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (Eerbeek VSM) op dit traject aantreffen. Wil je een keer meerijden? Kijk dan op www.stoomtrein.org voor de dienstregeling en andere aanvullende informatie. © Deze fietsroute wordt je aangeboden door Veluws Bureau voor Toerisme. Bezoek voor meer informatie over deze regio www.develuwe.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

65
65 (Burgemeester Bloemersweg, 6991JM, Rheden, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

65
Jouw startpunt
Knooppunt 65
Burgemeester Bloemersweg
6991JM Rheden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Beekhuizenseweg
6991JM Rheden

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden

VVV Rheden

Heuvenseweg
6991JE Rheden
026 495 30 50
Stuur een mail

rheden

Groenestraat
6991AN Rheden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Prachtig oud Hollandsch landschapskenmerk waar schapen in verv...

Meer informatie
Geen foto van Eerbeek VSM

Eerbeek VSM

Toeristische treinstation

Toeristische attractie waar je met oude treinen en spoorlijnen...

Meer informatie
Geen foto van Eerbeek

Eerbeek

Landhuis

Huis te Eerbeek is een landhuis uit de 14e eeuw op een landgoe...

Meer informatie
Geen foto van De Middelste Molen

De Middelste Molen

Waterradmolen

De Middelste Molen is een papiermolen aan de Loenense beek. De...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115661 | Toegevoegd op 13-11-2012 | Laatst gewijzigd op 25-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding