Westbroekroute

Fietsroute 115638

Aangeboden door:

4095 145

Omschrijving

Vanuit VVV Loosdrecht fietst je over de Oud Loosdrechtsedijk Nieuw Loosdrecht binnen. Rechts passeer je het politiebureau dat is gevestigd in het voormalige gemeentehuis. Dit dateert uit 1880. Links van de weg ligt buitenplaats Eikenrode. De buitenplaats werd gebouwd tussen 1845 en 1846 in opdracht van Jan Conrad Hacke samen met zijn echtgenote jonkvrouw J.C.S. Elias. Het park en het huis werden ontworpen door de tuinarchitect J.D. Zocher. Eerst werd de neo-classistische villa gebouwd, waarna ook de oranjerie / koetshuis, een grafkapel, een ijskelder en een grote ondergrondse wijnkelder werd gerealiseerd. Het landgoed is door vier generaties Hacke bewoond geweest. Na het overlijden van Conrad Jan Hacke in 1969 bleken zijn dochters niet langer voor het zwaar vervallen landgoed te kunnen blijven zorgen en is het verkocht. Na 1975 is het verder in verval geraakt. De familie Plasmeijer heeft het landgoed eind 2000 gekocht en heeft het gerestaureerd. Je gaat verder dwars door Nieuw Loosdrecht naar de Rading en komt voorbij vliegveld Hilversum. Je fietst door de plaatsen Hollandse Rading, St Maartensdijk, Achtienhoven en Westbroek. Voorbij Westbroek passeer je links de Maarseveenseplassen. Even verderop zie je het begin van het Bert Bospad dat door een schitterend gebied voert. Spoedig kom je in Tienhoven waar je de Tienhovenseplassen ziet liggen. De Tienhovense Plassen zijn ontstaan door vervening. Gaandeweg vormden oude petgaten en de legakkers zich om tot een moerasbos waarin bijzondere planten en dieren voorkomen. Het beheer wordt vandaag de dag gedaan door de Vereniging Natuurmonumenten. Bij de Tienhovense Plassen staat de wipwatermolen De Trouwe Waghter. In bredere zin deel maakt het gebied deel uit van de Oostelijke Vechtplassen en het Noorderpark. Verderop kom je door Breukeleveen. Links de 5e plas en rechts de Breukeleveense of Stille Plas. Via Muyeveld en de Boomhoek, twee buurtschappen in de gemeente Wijdemeren, kom je weer in Nieuw Loosdrecht. Het eindpunt van deze route. Deze fietsroute wordt je aangeboden door RBT Gooi & Vecht. Voor alle toeristische informatie over de regio Gooi & Vecht zie de officiële VVV website van de regio www.gooivecht.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

26
26 ('s-Gravelandsevaartweg, 1231NB, Wijdemeren, Noord-Holland, Nederland)
1.87 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

26
Jouw startpunt
Knooppunt 26
's-Gravelandsevaartweg
1231NB Wijdemeren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Oud-Loosdrechtsedijk
1231AE Wijdemeren

Grand Café Nieuw Zuid Hilversum

Van Ghentlaan 2A
1215 PP Hilversum
+31 (0)6 29 23 60 19
Stuur een mail

VVV Kortenhoef in Ottenhome

Zuwe
1241NC Wijdemeren
035 582 33 31
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Slechte navigatie...."

 geplaatst op:

Omgeving is mooi, maar van de navigatie moet je het zeker niet hebben helaas...

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115638 | Toegevoegd op 29-10-2012 | Laatst gewijzigd op 3-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding