Volop plezier door Weert en Nederweert

Fietsroute 115626

Aangeboden door:

6336 117

Omschrijving

Deze fietsroute brengt je vanaf de VVV in de Maasstraat naar het buitengebied van Weert. Je kunt afstappen bij het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man waar veel te zien en te beleven is. Zo is er een camping, natuurcamping, een Natuur- en Milieucentrum, een binnen- en buitenzwembad, een kinderboerderij, speeltuin, binnenspeeltuin en een goed adres voor koffie of thee met een stuk echte Weerter vlaai bij partycentrum De Sluis. Volop mogelijkheden dus! Maar laat je niet te lang ophouden, de fietsroute brengt nog veel meer. Hij leidt je door het Weerter buitengebied, langs het Weerterbos. Hier vinden we Roompot Bungalowpark Weerterbergen. De comfortabele bungalows staan verspreid in de bosrijke natuur of rondom de grachten van een groot ven. De voorzieningen in het park zijn uitstekend. Zo is er een Food Market, Boutique en Kado, buffetrestaurant, Limburgs café, snackbar, pizzeria en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden die ervoor zorgen dat je in dit park op álle mogelijke manieren kunt geniet. Als fietsvoordeelpashouder ontvang je hier 10% boekingskorting en een horecacheque t.w.v. €12,50. We gaan verder via het kerkdorp Laar en zo verder naar Nederweert. Voordat we in Nederweert aankomen komen we eerst langs een molen, de Wilhelmus Hubertus molen. De molen heeft tot voor de Tweede Wereldoorlog gemalen. In de vijftiger jaren is er nog nieuwe apparatuur geïnstalleerd. In 1961/2 is de molen gerestaureerd. Sinds 1996 is de Wilhelmus-Hubertus eigendom van een beeldend kunstenaar, die hem enkele jaren later heeft laten verbouwen tot galerie en woning. Het gaande werk is nog aanwezig. De galerie is geopend op donderdag van 13:00 - 21:00 en op zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00. In Nederweert is genoeg te beleven. Er zijn volop gelegenheden om lekker te pauzeren of om even te winkelen, maar een echt hoogtepunt vormt het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof waar oude tijden herleven in een authentieke en karakteristieke omgeving (check de openingstijden). Ná Nederweert fiets je weer terug naar Weert om vervolgens te eindigen bij de VVV in de Maasstraat. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Weert. Voor meer informatie over Weert ga je naar www.vvvmiddenlimburg.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Jacob van Horne (Markt, 6001EK, Weert, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Jacob van Horne
Markt
6001EK Weert
Plan route naar startpunt

VVV Weert in de Bruna

Markt
6001EJ Weert
0495 53 42 11

Parkeerplaats centrum

Korenmarkt
6001EM Weert

weert

Stationsplein
6001 CH Weert

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Sluis Weert

De Sluis Weert

Restaurant

De Sluis Weert is een fijne plek om even bij te komen van een ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wilhelmus Hubertus

Wilhelmus Hubertus

Windmolen

Deze korenmolen werd gebouwd in 1904 als vervanging van een ee...

Meer informatie
Geen foto van Jacob van Horne

Jacob van Horne

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Super"

 geplaatst op:

Goed

"Geen fijne route."

 geplaatst op:

Niet fijn om te fietsen. Zandpad ertussen wat echt slecht voor de fiets is.

"mooie route"

 geplaatst op:

mooi en gevarieerd. Wij hebben de track gefietst, die komt in ieder geval niet overeen met de routepunten.

"Leuke afwisseling achteraf stad natuur en bos"

  op:

"Leuke route"

 geplaatst op:

Mooie omgeving

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115626 | Toegevoegd op 24-10-2012 | Laatst gewijzigd op 20-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding