Oostvaardersplassen en Hollandse Hout

Fietsroute 115621

Aangeboden door:

8136 170

Omschrijving

De Oostvaardersplassen is een uniek gebied in Europa; nergens vind je een natuurlijk moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en open plassen die zo goed behouden zijn. Het is een waar paradijs voor vele vogelsoorten, van watervogels zoals lepelaars en ganzen tot vele roofvogels. De Oostvaardersplassen staan dan ook voornamelijk bekend om de gigantische kolonie aalscholvers en als broedplaats voor de zeearend. Ook andere dieren komen goed tot hun recht in de drassige velden, die er nagenoeg nog net zo uit zien als duizend jaar geleden. De grote grazende kuddes wild zijn kenmerkend voor het gebied. Edelherten, Heckrunderen en konikpaarden leven hier in het wild en begrazen de vlakte, waarmee ze het dichtgroeien van het gebied voorkomen. Wanneer je door de Oostvaardersplassen fietst, is het geen uitzondering wanneer je grote kuddes paarden, koeien of een eenzame stier in het landschap ziet. Maar ook reeën, vossen, konijnen en andere kleinere zoogdieren scharrelen hun kostje bij elkaar tussen de plassen in het gras en riet. Meer informatie over de Oostvaardersplassen en de verschillende deelgebieden, waaronder Hollandse Hout, is te vinden bij Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Wil je meer weten over de geschiedenis, het onderhoud, de flora en fauna of de toekomst van de Oostvaardersplassen, dan ben je bij het bezoekerscentrum aan het juiste adres. En je kunt bij terugkomst bij het bezoekerscentrum nog eens extra nagenieten van alle bijzonderheden en verrassingen die de natuurpracht je geboden heeft tijdens je tocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

23
23 (Knardijk, 8218AA, Lelystad, Flevoland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

23
Jouw startpunt
Knooppunt 23
Knardijk
8218AA Lelystad
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Knardijk
8245AB Lelystad

Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen

Kitsweg 1
8218AA Lelystad

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rein , Groningen

geplaatst op:

Mooie route, alleen parkeren kan bij beheerscentrum van natuurmonumenten. Anders kom je heel ergens anders uit, weet adres ervan niet, maar wij kwamen er wel langs.

"Mooi en afwisselend"

  op:

Ron

op:

"Eentonig"

 geplaatst op:

Mooie en rustig weggetjes binnen door. 12 km Oostvaardersdijk saai maar vooral pittig met windkracht 6 tegen.

Ben , Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115621 | Toegevoegd op 24-10-2012 | Laatst gewijzigd op 10-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding