Rondje Weert

Fietsroute 115617

Aangeboden door:

7882 122

Omschrijving

Wie rust of juist actie in de natuur zoekt vindt het in Weert! Weert is omgeven door veel natuurgebieden en ligt in een landschappelijk waardevol gebied met prachtige flora en fauna. Mede daardoor is Weert aantrekkelijk voor de toerist en recreant. Weert maakt de slagzin “Weert, stad in het groen” dus helemaal waar. De vele natuurgebieden maken deel uit van het grensoverschrijdende landschap Kempen-Broek. Met deze fietsroute kun je zowel met een stuk natuurgebied kennismaken als met het uitgebreide recreatiegebied De IJzeren Man. Kortom, een uitstekende manier om kennis te maken met Weert, stad in het groen! In deze fietsroute fiets je vanaf het VVV kantoor weg uit het centrum en kom je terecht in recreatiegebied De IJzeren Man waar veel te zien en te beleven is. Zo is er een camping, natuurcamping, een Natuur-en Milieucentrum, een binnen- en buitenzwembad, een kinderboerderij, speeltuin en binnenspeeltuin. Verder fiets je richting de Belgische grens door de Laurabossen die deel uit maken van het grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek. Onderweg komen we langs de Broekmolen en de windmolen St. Anna. De Broekmolenis een onderslagmolen en behoort tot een landgoed waarop ook een grote boerderij is gelegen. De watermolen wordt gevoed door de Aabeek. De Broekmolen is draaivaardig al zijn de maalkoppels te ver versleten om te kunnen malen. De Broekmolen is op afspraak te bezoeken. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Weert. Voor meer informatie over Weert ga je naar www.vvvmiddenlimburg.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Jacob van Horne (Markt, 6001EK, Weert, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Jacob van Horne
Markt
6001EK Weert
Plan route naar startpunt

VVV Weert in de Bruna

Markt
6001EJ Weert
0495 53 42 11

Parkeerplaats centrum

Korenmarkt
6001EM Weert

weert

Stationsplein
6001 CH Weert

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Jacob van Horne

Jacob van Horne

Museum
Geen foto van Broekmolen

Broekmolen

Waterradmolen

Langs de Aa-beek op de Nederlands-Belgische grens in Stramproy...

Meer informatie
Geen foto van St. Annamolen

St. Annamolen

Windmolen

Aan de rand van het Weerter kerkdorp Tungelroy ligt, wat versc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi rondje door weidse velden en akkers."

 geplaatst op:

Erg mooie route. Bos, heide, veel grazend vee en akkerbouw. We hebben erg genoten.

Marco

op:

"Mooie route afwisselend. Miste wat knooppunten na 81 moet je 82 aanhouden. En na 72 -73-53-50-41-40. En dan volgt 77 weer"

  op:

"Mooie route allemaal verharde asfalt fietspaden"

 geplaatst op:

Vraag. Waarom blijft de lokatie waar ik ben niet midden op het scherm. Die verdwijnt aan de zijkant van het scherm Fransruttenmilsbeek@gmail.com

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115617 | Toegevoegd op 23-10-2012 | Laatst gewijzigd op 14-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding