Door bos en heide

Fietsroute 115586

Aangeboden door:

8338 80

Omschrijving

Je kunt deze natuurrijke route starten op de parkeerplaats nabij knooppunt 19 in Weebosch. Dwars door de prachtige natuur van de Postelse Heide en Boswachterij Hapert fiets je via knooppunt 18 en 16 naar knooppunt 15. Dit knooppunt is gelegen bij de grote Cirkel en al fietsende naar knooppunt 14 kom je ook langs de kleine Cirkel. Naar verluidt zou de aanleg van deze cirkels geïnspireerd zijn door de Champs Elysees en Place de la Concorde in Parijs! In de tweede wereldoorlog werden ze door piloten als herkenningspunt gebruikt. Nog steeds zijn ze heel herkenbaar in het landschap. De grote Cirkel heeft een omtrek van 1700 meter, de Kleine heeft een omtrek van 300 meter. Bij de grote Cirkel ligt ook de zogeheten Reuselse Kei. Via de Kroonvense Heide en de Kromvennen fiets je langs het Neerven. De Kroonvense Heide bestaat voornamelijk uit naaldbos, geplant in het begin van de 20e eeuw. Voorheen was het een heidegebied. Het Kroonven bestaat uit ’t Tjop Venneke, Klein Kroonven en Kroonven. Door o.a. het afplaggen en terugdringen van de bosrand werden de effecten van het dichtgroeien en verzuring van het bos zoveel mogelijk teruggedrongen. Er wordt gestreefd om een zo gevarieerd mogelijk bos te krijgen. Na zo’n 20 kilometer gefietst te hebben is het fijn om even te pauzeren! Een ideaal rustpunt voor deze fietstocht is de Achterste Hoef aan de Toprijt. Het terras biedt uitzicht over de minigolfbaan en de speeltuin. De elektrische fiets kan gratis opladen worden opgeladen en bij pech kun je gratis gebruik maken van de Fietsservicebox. Na deze pauze heb je weer voldoende energie voor het vervolgen van de tocht door de rust en de schoonheid van de natuur om weer te eindigen bij het startpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Witrijtseweg 9, 5571XJ, Bergeijk, Noord-Brabant, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bergeijk
Witrijtseweg
5571XJ Bergeijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Witrijtseweg
5571XL Bergeijk

Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

Witrijtseweg 15
5571 XJ Bergeijk
+31(0)497 51 46 98
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke toe"

 geplaatst op:

Hele leuke route, paar lange stukken op de auto weg...maar ook heel veel stukken leuke paden door het bos, echt een aanrader??

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115586 | Toegevoegd op 8-10-2012 | Laatst gewijzigd op 2-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding