's-Gravenlandse buitenplaatsen en Naardermeer met Bussum

Fietsroute 115578

Aangeboden door:

3354 128

Omschrijving

In de polder bij Bussum en Hilversum is het heerlijk fietsen rondom het Naardermeer. Het meer wordt nationaal en internationaal beschermd en het water zorgt voor de groei van het moerasbos en drassige weilanden, waar ondiepe plassen her en der verspreid in liggen. De oase van rust trekt vele vogels aan. De route begint bij Bezoekerscentrum Schaep en Burgh, een uitgestrekt landgoed met imposante beuken- en eikenlanen. In het prachtig aangelegde park ligt ook een vijver met daarin een eilandje en er zijn een oranjerie en een koetshuis als bijgebouwen bij het huis gezet. Het bezoekerscentrum is daarmee, afgezien van de schat aan informatie die het herbergt, al een bezienswaardigheid op zich. De route leidt je langs acht historische buitenplaatsen, waarvan Sperwershof de eerste is. In de oude moestuin van dit mooie landgoed tref je een bloemenwinkel en een natuurvoedingswinkel aan, terwijl op de tuinderij bijzondere bloemen en groenten worden gekweekt die in de winkels worden verkocht. De winkels zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag. Ook naast het bos Spanderswoud ligt een gelijknamige buitenplaats verscholen. Buitenplaats Westerveld herbergt een schitterende witte villa uit 1866, met bijbehorend wagenhuis, stalling en koepels. Deze buitenplaats werd al snel een statussymbool vanwege de prachtige ruime, overzichtelijke tuin met vijver en de vele beelden en terrassen. Hoewel ze de weelde en rijkdom van Westerveld niet overtreffen, zijn ook Hilverbeek, Schoonoord, Trompenburg en Gooilust allen prachtig om te zien. Fort Uitermeer ligt aan rivier de Vecht en tussen bossen en weilanden in. De vesting is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het torenfort is een belangrijke blikvanger in de omgeving en biedt ook prachtige vergezichten over het Naardermeer en de vele buitenplaatsen in de omgeving.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

36
36 (20102, 1406NV, Gooise Meren, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

36
Jouw startpunt
Knooppunt 36
20102
1406NV Gooise Meren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Ericaweg
1406TR Bussum

bussum zuid

Bussumer Grindweg
1406 TK Bussum

Het Akkertje

Koningin Emmalaan 22A
1405CL Bussum
035 - 692 57 80
Stuur een mail

VVV Bussum in de bibliotheek

Wilhelminaplantsoen
1404JB Bussum
035 697 30 00

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer

Fort

Het Fort Uitermeer, vlak bij het Naardermeer aan Vecht gelegen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Sietse, Anders

op:

Anjetta

op:

Rémy

op:

Twan, Anders

op:

"Gevarieerd landschap"

 geplaatst op:  

Een deel van de route is bij sterke zuidenwind in de luwte door Bussum en door bos. Dat is op een ambachtelijke fiets wel een voordeel.

Jelle

op:

"Vogelreservaat de Naardermeer"

 geplaatst op:

De Naardermeer is prachtig.

"Mooie gevarieerde route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115578 | Toegevoegd op 5-10-2012 | Laatst gewijzigd op 7-2-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding