Hartje Veluwe: Uddelse Buurtveld en Asselse Heide

Fietsroute 115547

Aangeboden door:

13901 415

Omschrijving

Wie de rust van de natuur zoekt, zit in dit deel van de Veluwse bossen goed. De route leidt op de Asselse Hei een onderdeel van Kroondomein Het Loo. In de uitgestrekte bossen en heidevelden is het zalig fietsen. Je kan er eindeloos over de uitgestrekte vlakte turen die omzoomd wordt door bossen met grote struiken en bomen. De natuur is zeer aantrekkelijk om op de fiets wil verkennen want de biodiversiteit in het gebied is groot . Groot wild zoals edelherten en wilde zwijnen zijn geen uitzondering in dit gebied en als je oplet zie je overal de sporen die ze nalaten. Maar ook, (het Vliegend Hert, een uiterst zeldzame keversoort kan je hier tegenkomen. Of, de gladde slang, de schuwe Wespendief of de zeldzame boommarter kunnen ook je pad kruisen. De ware natuurliefhebber is het hier hoe dan ook altijd genieten! De route begint op de parking van Het Aardhuis Bezoekerscentrum gelegen op de Aardmansberg, 102m boven NAP. Als je wat meer informatie over de Veluwe en de Oranjes wil, ben je in dit stijlvolle jachthuis hier aan het de juiste adres. Als je de jachttrofeeën van Koning Willem III en Frederik Hendrik wel gezien hebt is het tijd om zelf de Veluwe te ervaren. Voor je de heide opgaat, fiets je langs Hotel Restaurant Hoog Soeren waar je een heerlijke lunch kan nemen om het uitstapje compleet te maken. Het is ook mogelijk om hier te overnachten, zodat je twee dagen kunt genieten van de prachtige omgeving, want route 139553 start en eindigt op deze locatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Aardhuis, 7346AA, Apeldoorn, Gelderland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Apeldoorn
Aardhuis
7346AA Apeldoorn
Plan route naar startpunt

Het Aardhuis Bezoekerscentrum

Aardhuis
7346AA Apeldoorn

Parkeerplaats

Aardhuisweg
3888MZ Apeldoorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hoog Soeren

Hotel Hoog Soeren & Restaurant No.15

Hotel

Hotel Restaurant Hoog Soeren is een sfeervol familiehotel tuss...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geweldig!!!!!!!!"

 geplaatst op:

Wat een geweldige route de mooiste die wij tot op heden hebben gefietst. Wat is Nederland toch mooi. Op de route ook genoeg punten om even heerlijk een drankje en hapje te doen.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Lekker door het bos en heerlijk rusig

Ed

op:

"Top"

 geplaatst op:

Prachtige route door bos en hei. Laatste stuk is wel even klimmen.

"Mooie route, veel te zien"

  op:

"Uitstapje via Elspeet"

 geplaatst op:

Door vanuit Uddel over Elspeet te gaan en dan weer richting Hoog Soeren, fiets je een schitterend stuk dwars door de kroondomeinen

Jacques

op:

Martin, Anders

op:

"2 herten en 4 wilde zwijnen gespot"

  op:

"Uddel"

 geplaatst op:

Mooie route

"Schitterend"

 geplaatst op:

Schitterende gevarieerde route, start is door echte bossen, bijzonder mooi, in het midden beetje saaie lange weg langs de provinciale weg, maar aan het eind weer verrassend, achter het Aardhuis langs, wilde zwijnen gezien.

Marcel, Anders

op:

Hans

op:

Maarten, Gelderland

op:

Jako

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115547 | Toegevoegd op 27-9-2012 | Laatst gewijzigd op 3-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding