De Ijmond

Fietsroute 115527

Aangeboden door:

8377 242

Omschrijving

Deze route start bij VVV Zandvoort aan Zee, zij vertellen je de leuke en verrassende plekken van Zandvoort en omgeving. Deze zijn zeker de moeite waard om even van de fiets te stappen. Beleef iets unieks, ontdek de natuur, laat je culinair verwennen en vooral ... geniet. Op vertoon van de fietsvoordeelpas ontvang je 20% korting op een Falk-VVV fietskaart naar keuze. Veilig en vertrouwd onderweg! In plaats van de Zeeweg op te draaien, blijf je de kustlijn volgen tot aan Parnassia. Onderweg neem je een voorproefje op het natuurschoon dat nog gaat komen. Bij Parnassia trek je het Nationale Park Zuid-Kennemerland in. Over het kronkelige fietspad doorkruis je het Nationale Park Zuid-Kennemerland door de Kennemerduinen, Duin & Kruidberg en de Heerenduinen. Na ongeveer 11,7 km kom je aan in IJmuiden. Neem hier de tijd om de machtige sluizen tussen de Noordzee en het Noordzeekanaal te aanschouwen. Het sluizencomplex bestaat uit de Zuidersluis uit 1876, de Middensluis uit 1896, de Noordersluis uit 1926, de Spuisluizen en het Gemaal. Ten westen van de sluizen ligt het Forteiland, onderdeel van de stelling van Amsterdam. Nadat de route je om IJmuiden heen voert, begin je langzamerhand aan de tweede helft van de route. De weg leidt je langs Kasteel Duin en Kruidberg. Dit kasteel diende in de 17e eeuw als rustplaats voor welgestelde Amsterdammers. Vandaag de dag wordt de locatie gebruikt als hotel, restaurant en brasserie. Even verderop staan de resten van Kasteel Brederode, de Ruine Van Brederode. Stap zeker even af om een kijkje te nemen tussen de resten van het kasteel, wat in de tweede helft van de 13e eeuw is gesticht door Willem 1 van Brederode. Vervolg je weg door de oostkant van het Nationale Park langs de boeiende binnenduinrand en richting de bekende uitspanning Kraantje Lek. Waar sommige kinderen door de ooievaar worden gebracht, halen moeders in Zandvoort aan Zee en omgeving hun kinderen uit ‘De Holle Boom’ bij Kraantje Lek. Hoewel de boom inmiddels is verwijderd, is er een bronzen versie voor terug gekomen om te herinneren aan dit volksverhaal. Via het Visserspad kom je moe maar voldaan weer in het centrum van Zandvoort aan Zee aan. Geniet hier van een welverdiend patatje bij Fritures d’Anvers op het Kosterstraat of van een stevige kom soep van Fleur bij De Kaashoek. Bij beide locaties geniet je met de fietsvoordeelpas van een leuke korting. Wil je de route fietsen, maar heb je geen fiets bij de hand, dan kun je deze uiteraard ook in Zandvoort aan Zee huren bij Behind the Beach Bike Rentals op de Haltestraat 51. Met de fietsvoordeelpas ontvang je 15% korting. Zin in actief? = Zin in Zandvoort! Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Zandvoort.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (2051, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
2051 Bloemendaal
Plan route naar startpunt

zandvoort aan zee

Eltzbacherstraat
2041AG Zandvoort

VVV Zandvoort

Kerkstraat
2042JG Zandvoort
023 571 79 47
Stuur een mail

Dagbesteding De Horizon

Boulevard Barnaart 67
2041JA Zandvoort
06 - 12 31 07 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Landgoed Duin en Kruidberg

Duin en Kruidberg

Landgoed

Halverwege de 17e eeuw werd op Landgoed Duin en Berg een oude ...

Meer informatie
Ruïne van Brederode - Santpoort-Zuid

Ruïne van Brederode

Kasteel

De Ruïne van Brederode bestaat uit de resten van Kasteel Brede...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Michael , Anders

op:

"hele mooie rit"

  op:

"Slecht"

 geplaatst op:

Op de kaart heel duidelijk maar het gesproken woord geeft slechte info.

"Heel verwarrend"

 geplaatst op:  

De routes langs gaan en kijken of de knooppunten wel gelijk zijn aan de route. Ondanks onze puzzeltocht hebben we er een mooie fietsroute van gemaakt.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115527 | Toegevoegd op 21-9-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding