Zin in Zilt

Fietsroute 115526

Aangeboden door:

7135 201

Omschrijving

Wil je de route fietsen, maar heb je geen fiets bij de hand, dan kun je deze uiteraard ook in Zandvoort aan Zee huren bij Behind the Beach Bike Rentals op de Haltestraat 51. Deze route start bij VVV Zandvoort, zij vertellen je de leuke en verrassende plekken van Zandvoort en omgeving. Deze zijn zeker de moeite waard om even van de fiets te stappen. Beleef iets unieks, ontdek de natuur, laat je culinair verwennen en vooral ... geniet. Veilig en vertrouwd onderweg! Je fietst vanuit Zandvoort aan Zee langs de kust richting het zuiden. Met aan jouw rechterhand de kustlijn van de Noordzee en aan jouw linkerhand de Amsterdamse Waterleidingduinen, fiets je door een gebied van ongekende natuurschoon. De Zandvoortse Watertoren (Thorbeckestraat) is een van de bekendste aangezichten van Zandvoort aan Zee. De originele toren stamt uit begin 20ste eeuw. Tijdens de WO 2 werd deze toren opgeblazen om vervolgens in 1949 weer opgebouwd te worden. De Amsterdamse Waterleidingduinen is het grootste natuurgebied aan de Nederlandse kust en filtert al de 19e eeuw regenwater voor Amsterdam. Hoewel het alleen is toegestaan per voet deze duinen te betreden, kun je ook vanaf de fietspaden rondom het park genieten van de natuur. Na ongeveer 11 kilometer sla je af richting de Bollenstreek. Met name in het voorjaar kijk je je ogen uit naar de kleurenpracht van de weidse bollenvelden. Vergeet dus zeker niet om een camera mee te nemen, want hier krijg je geen genoeg van. Via kleine dorpen als De Zilk en Vogelenzang, vervolg je jouw weg door de bollenvelden richting Aerdenhout. Eenmaal bij de Zandvoorterweg aangekomen zet je koers richting startpunt. Weer in Zandvoort aan Zee aangekomen raden we je aan om te pauzeren bij Cafe Koper waar je een gratis kopje koffie of thee kunt drinken bij het nuttigen van een lunch. Bij Cafe Koper kan je genieten van een drankje of hapje, buiten op het verwarmd terras of binnen, in het centrum van Zandvoort aan Zee! Je fietst direct door over de boulevard naar Bloemendaal aan Zee. Dit tweede deel van de route leidt je langs het zuidelijke deel van het Nationale Park Zuid-Kennemerpark. Dit gebied, Het Kraansvlak, wordt aan de Noordkant begrenst door de Kennemerduinen en aan de zuidkant door de spoorlijn Zandvoort - Haarlem. Het Kraansvlak grenst aan de westzijde aan het autocircuit van Zandvoort aan Zee. Vanuit Bloemendaal aan Zee (knooppunt 18) fiets je over de Zeeweg door het bosrijke gebied richting Overveen. Net voorbij bezoekerscentrum De Zandwaaier sla je af naar knooppunt 21. Vanuit hier vervolg je jouw route over het Visserspad langs de zuidrand van Het Kraansvlak tot in het centrum van Zandvoort aan Zee. Zin in actief? = Zin in Zandvoort! Deze route wordt je aangeboden door VVV Zandvoort aan Zee.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Haltestraat, 2042KE, Zandvoort, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Zandvoort
Haltestraat
2042KE Zandvoort
Plan route naar startpunt

Behind THE Beach Bike Rentals

Haltestraat 51
2042 LL Zandvoort
+31 (0)238 22 47 46
Stuur een mail

zandvoort aan zee

Eltzbacherstraat
2041AG Zandvoort

Parkeerplaats centrum

Oosterstraat
2042VE Zandvoort

VVV Zandvoort

Kerkstraat
2042JG Zandvoort
023 571 79 47
Stuur een mail

Oplaadpunt

Thorbeckestraat
2042GN Zandvoort

Bezoekerscentrum De Oranjekom

1e Leijweg
2114BH Bloemendaal

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jeroen

op:

"Prachtig afwisselend"

 geplaatst op:

Zeer afwisselende route , zee, in april prachtige bollenvelden, duinen en Haarlem

Pieter

op:

Inge

geplaatst op:

mooie duinroute langs kust maar erg druk door dorpen op zonnige dag( veel snelle wielrenners)

Inge

geplaatst op:

mooie duinroute langs kust maar erg druk door dorpen op zonnige dag( veel snelle wielrenners)

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115526 | Toegevoegd op 21-9-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding