De weidse groene vlakten rondom Valkenswaard

Fietsroute 115416

Aangeboden door:

16822 169

Omschrijving

Een eindje buiten Valkenswaard ligt een natuurgebied vol mooie heidevelden en vennen. De vennen zijn qua afmeting heel divers en je vindt in en om deze waterplassen gevarieerde flora en fauna. Je vindt er bijvoorbeeld ronde zonnedauw, klokjesgentiaan, tormentil en duivelsnaaigaren. Ook leven er hier veel vlinders, libellen en af en toe kun je zoogdieren als konijnen en vossen zien wegrennen.

St. Antonius Abt
Tegen het einde van de route fiets je langs windmolen St. Antonius Abt. Deze molen werd in 1865 gebouwd in Borkel en Schaft. De stenen bovenkruier was een beltmolen waar rogge en boekweit werd gemalen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een deel van de molen als veldhospitaal gebruikt, maar later kreeg de molen haar oude functie weer terug. Naast de molen is een heemtuin aangelegd, waar traditionele Kempense boerderijkruiden en –groenten groeien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

27
27 (Barrier, 5571TV, Valkenswaard, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

27
Jouw startpunt
Knooppunt 27
Barrier
5571TV Valkenswaard
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Maaij
5571TT Bergeijk

Natuurpunthuis Wateringhuis

Wateringstraat
3920 Lommel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

t Boothuys

Fietsterras 't Boothuys

Leuke afstappers

Fietsterras ’t Boothuys ligt aan de rand van natuurgebied De M...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"geweldig"

 geplaatst op:

Wij hebben deze tocht gefietst op 27-08-2017 Mooie fietstocht door prachtige natuur de hei kleurde al heel mooi , klein min puntje bijna aan het eind een stuk door heel los zand gefietst was niet erg fijn ,ook mogen sommige paden wel iets breder gemaakt worden i.v.m tegenliggers . Ook moest er best wel een gevaarlijke en drukke weg over gestoken worden vlak bij knooppunt 2 heel goed uitkijken fietsers Maar verder alle lof over deze prachtige fietstocht we komen vast nog vaker in deze omgeving terug

Eric V, Noord-Brabant (NL)

geplaatst op:

Deze tocht geheel gefietst op 21/8/2013. Mooie rit door het Schut, Leenderheide en de Malpie. Fietspaden zijn uitstekend. Er zijn enkele korte zandpaden, maar die zijn goed berijdbaar. Route bewijzering is goed, slechts 1 onduidelijk knooppunt bij eetcafe Zomerhof.! Onduidelijkheid bij de rotonde == na 25mtr 3e afslag !??. Handiger is om na knp 32 het knp 217 te volgen. U komt dan vanzelf bij de Achelse kluis, waar het volgende knp punt staat. Verder een aanrader voor degene die van veel natuur en groet houden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115416 | Toegevoegd op 16-8-2012 | Laatst gewijzigd op 2-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding