Langs wad en Noordzee

Fietsroute 115396

Aangeboden door:

8689 133

Omschrijving

Deze fietstocht begint in Oost-Vlieland, het enige dorpje op het eiland. In de Dorpsstraat proef je nog de oude en rustieke sfeer. Buiten het dorp is een uitgebreid net van fietspaden. Deze met schelpen verharde paden bieden je een prachtige gelegenheid om het eiland te verkennen. Ook het bos rond Oost-Vlieland is doorsneden met fietspaden. Als je op ontdekkingsreis gaat kunt je alle schakeringen die in het bos of duin op Vlieland voorkomen goed bekijken. Overheersend zijn natuurlijk de Oostenrijkse en Corsicaanse dennen. In de nattere delen werden ooit Sitkasparren en Elzen geplant. Let ook eens op de loofbomen in het bos, waaronder de eik, berk, esdoorn en eerder genoemde els. Je zult dan zien dat het bos er een mooi afwisselend aanzien door heeft gekregen. Buiten het bos leiden de meeste fietspaden door de duinen. Die duinen kunnen nogal steil zijn zodat je soms pittig op de pedalen moet staan! Al fietsend heb je vanaf de duintoppen een prachtig uitzicht over de duinvalleien, bossen en de Waddenzee en Noordzee. Onderweg is bijvoorbeeld een bezoekje aan de Oude Kooi en de Nieuwe Kooi zeker een bezoekje waard. Deze eendenkooien worden niet meer als zodanig gebruikt, maar zijn wel bijzonder boeiend als zijnde rust- en drinkplaatsen voor de vogels. Halverwege de fietsroute kom je bij het Posthuys genoemd naar de post die via Texel naar Amsterdam kwam en ging en in het Posthuys werd verwisseld. Kortom: Vlieland hét eiland van rust en ruimte! Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Vlieland. Ga voor meer informatie naar www.vlieland.net

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Vlieland (Havenweg, 8899BB, Vlieland, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Vlieland
Havenweg
8899BB Vlieland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Duinweg
8899BK Vlieland

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Francois

op:

Fred, Anders

op:

"Leuk en divers"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115396 | Toegevoegd op 15-8-2012 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding