Ontdek het Texelse Landschap

Fietsroute 115389

Aangeboden door:

5597 341

Omschrijving

Texel is ‘Nederland in het klein’; vrijwel alle Nederlandse landschappen komen hier voor: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. Texel is bijzonder rijk aan dier- en plantensoorten. Zo is het eiland een van de plaatsen op de wereld waar de meeste vogelsoorten voorkomen en bloeien zelfs in de wegbermen orchideeën. De Hoge Berg, tussen Den Burg en Oudeschild, is ontstaan in de IJstijd. Een gletsjer liet hier toen massa’s grond en zwerfkeien achter. Het hoogste punt ligt 15,3 meter boven NAP. Het typisch Texelse landschap met tuinwallen en schapenboeten is in het Hoge-Berggebied het best bewaard gebleven. Tuinwallen komen alleen op Texel voor. Ze zijn gemaakt van graszoden en dienen als perceelsafscheiding. De tuinwallen werden aangelegd omdat het in het Hoge Berggebied niet mogelijk is sloten te graven; die zouden door de glooiing van het terrein droog komen te staan. Bovendien was er op het in vroeger eeuwen boomarme eiland geen hout beschikbaar voor hekken. De tuinwallen vormen een bijzonder leefgebied waar een groot aantal beschermde planten- en diersoorten zich thuis voelt. Het ‘oude land van Texel’ is tevens het gedeelte van het eiland waar de meeste schapen worden gehouden. In het voorjaar zorgen de tienduizenden lammetjes in de weiden voor het ultieme voorjaarsgevoel. Op Texel wonen nu eenmaal meer schapen dan mensen. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Texel. Voor meer informatie ga je naar www.texel.net.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Texel (Emmalaan, 1791DK, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Texel
Emmalaan
1791DK Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Emmalaan
1791DE Texel

Bezoekerscentrum Park Duinen van Texel

Ruijslaan
1796MV Texel

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Top route"

 geplaatst op:

Verbaasd dat we na jaren Texel nog nieuwe plaatsen tegen kwamen. Alle “weggewaaide” borden waren er gelukkig weer waardoor we samen met de super werkende app veilig thuis gekomen zijn. ??

"Super slecht"

 geplaatst op:

Te weinig borden of weg gewaaid Of je moet van spoorzoeken houden Zonde van de dag wekte veel irritatie op jammer Zou als organisatie hem een keer nalopen Jammer

Jan

op:

Frits, Anders

op:

Johan, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115389 | Toegevoegd op 14-8-2012 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding