Rondje Bergen op Zoom

Fietsroute 115351

Aangeboden door:

6647 263

Omschrijving

Je vertrekt in de oude binnenstad met haar vele monumenten en restanten van oude vestingwerken. Vervolgens fiets je een rondje rondom het Markiezaatsmeer. De route loopt daarna langs diverse landgoederen, zoals landgoed Lievensberg. Dit landgoed staat bekend om natuurlijke hoogteverschillen. Er is ook een heidetuin met ongeveer 30 soorten heide en diverse andere planten. Je passeert ook Kraaijenberg. Hier heb je een prachtig uitzicht over het Markiezaatsmeer en de Brabantse Wal. Door een hoge uitkijktoren en een observatiehut kun je de omgeving goed verkennen. Naast deze mooie natuurgebieden, kom je onderweg andere leuke afstappunten tegen waar je een bezoekje aan kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan het Stadspaleis van Bergen op Zoom, het Markiezenhof. Vroeger leefden hier de heren en markiezen, momenteel is het in gebruik als museum. Daarnaast kom je voorbij Boerke Bogers. Dit boerenbedrijf teelt o.a. heerlijke asperges en aardbeien (mei/juni), maar heeft het hele jaar door verse groenten en fruit. Ook kun je onderweg een kijkje nemen bij kaasboerderij de Zuidgeest. Hier worden op ambachtelijke wijze vele soorten zuivelproducten gemaakt. Als je even tot rust wilt komen, biedt deze route ook genoeg mogelijkheden. In de stad en dorpjes die je passeert, zijn fietscafés te vinden. Hier kun je terecht voor een drankje, of een heerlijke lunch! Deze fietsroute word je aangeboden door VVV Brabantse Wal. Bezoek voor meer informatie over deze regio www.vvvbrabantsewal.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Brabantse Wal (Steenbergsestraat, 4611 TC, Bergen op Zoom, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Brabantse Wal
Steenbergsestraat
4611 TC Bergen op Zoom
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mineurplein
4611HR Bergen op Zoom

bergen op zoom

Stationsplein
4611BX Bergen op Zoom

Oplaadpunt

Rooversberg
4617MV Bergen op Zoom

Bezoekerscentrum Natuurpodium

Boslustweg 3
4624 RB Bergen op Zoom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed Lievensberg

Landgoed Lievensberg

Landgoed

Lievensberg is een oud landgoed en bestaat uit zandverstuiving...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen aanrader. Veel lange saaie stukken"

 geplaatst op:

Alleen aan het begin en het eind is de route prima. Zeker 25 km zonder restaurantje en nagenoeg geen bankje. En in de stad slechte bewegwijzering.

"Leuke route Soms langs snelweg, maar veel wijsheid."

  op:

"Eerder saai begin"

 geplaatst op:

Bij het begin van de route ga je een heel lang stuk langs de dijk...1 hele lange weg met enkel veel windmolens ...dat is eerder saai. Vanaf dat je deze weg hebt gehad, gaat het de betere kant op en kan je heel gevarieerd rijden

"Zeer afwisselend. Bos, water, hei en weidevelden."

  op:

Hermen

op:

"Dordt"

 geplaatst op:

Wij vonden het een beetje saaie route omdat je heel veel in rechte stukken langs het water fietst...dus je moet er van houden, maar wel zeer rustig.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115351 | Toegevoegd op 10-8-2012 | Laatst gewijzigd op 22-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding